Home » Mafiozi me prejardhje shqiptare: Kam urdhëruar vrasjen e përdhunuesve e do e bëja sërish!

Mafiozi me prejardhje shqiptare: Kam urdhëruar vrasjen e përdhunuesve e do e bëja sërish!

Xhon Alite ishte një vrasës, trafikant droge dhe gangster.

I lindur Amerikë nga dy prindër shqiptarë me origjinë nga Gjirokastra, Alite për shumë se 25 vite zhvilloi një aktivitet gjatë kriminal si pjesë e familjes Gambino.

Jeta e mafiozit 56-vjeçar me origjinë shqiptare ka intriguar regjisorin Andi Deliana për sjellë një dokumentar detajuar rreth tij.

Për ta prezantuar Tiranë pas Kosovës, ai ftoi vetë protagonistin e ngjarjes, i cili ndonëse është një nga kokat kërkuara mafias sot Neë York, mbërriti si një nga njerëzit thjeshtë lëviz lirshëm e pa probleme një qytet, kur fakt është një nga njerëzit mbrojtur nga FBI, cilët mesa duket kanë format e tyre sofistikuara mbrojtjes.

Alite ka marrë me vete edhe dy djemtë e tij për t’i njohur me Shqipërinë. Për kaluarën e tij nuk është krenar, por është një e kaluar cilën ai nuk e fsheh.

Unë jam i njëjti siç kam qenë. Nuk mund them se kam ndryshuar. Ndryshimi është tek mënyra se si reagoj. Nëse dikush me shqetëson nuk reagoj me fizikisht. Dua transmetoj mesazhe pozitive tani. Kam qenë një djalë agresiv, vjen keq për këtë, por nuk mundem ta zhbëj. Ndërsa për disa nuk vjen aspak keq. Kur kam urdhëruar vrasjen e njerëzve përdhunojnë vajza, nuk do kërkoj kurrë falje. Do ta bëja sërish. Nuk jam ai takon gjykoj, por as takëtë gjë ndodhë nuk mundem”, thotë ai.

Alite është një njeri i lirë, pasi bashkëpunoi me FBI luftën ndaj krimit, një zgjidhje mendohet se e bëri për shpëtuar nga vrasja prej mafias. Por Alite nuk mendon kështu.

Ky lajm pushtoi gazetat amerikane vitin 2005. Ky është Gotti rolin e spiunit, duke folur kundër meje. Po bashkëpunonte me qeverinë, një gjë nuk ka bëjë me mua apo me , por me rregullat e rrugës. rrugë nuk ka besnikëri vërtetë.

Unë i kam mbijetuar kësaj, i kam mbijetuar njerëzve si Gotti. Besoj Zot dhe nëse vdes dua lë mesazhe pozitive. Nuk dua rrugë mbeten mesazhet e mia vjetra vriten e lëndohen njerëz”, deklaron tej./Top Channel

Reklama