Home » Këto janë fjalët që nuk duhet t’ua thoni fëmijëve tuaj

Këto janë fjalët që nuk duhet t’ua thoni fëmijëve tuaj

debat e sipër me fëmijën harrojmë se janë disa fjalë cilat nuk duhet t’i themi kurrë me lartë. mbrapa as nuk e mbajmë mend çfarë thamë, por fëmija nga ana tjetër nuk i harron kurrë, përkundrazi!

Është e vështirë kontrollosh veten kur je e acaruar, ama gjithsesi ne do t’ju rendisim 3 fraza ju si prind duhet mundoheni t’i shmangni sa shumë, për mos e bërë fëmijën ndihet i trembur, faj dhe i turpëruar.

1.”Po çmend, po ma heq trurin”

vend t’i flisni fëmijës kaq ashpër mundohuni paktën t’i thoni: “S’ pëlqen fare kjo sjellje, ç’është kjo sjellje kështu?” Sigurohuni t’i shpjegoni përse sjellja fjalë është e gabuar dhe se si ai mund ta ndryshojë. Ndihmojeni fëmijën kuptojë përse “po ju çmend”, por mos i bëni ndihen totalisht përgjegjës për gjendjen tuaj emocionale dhe mendore shkruan Pop Sugar.

2. “Çfarë dreqin ke, je terezi?”

Kjo mund ta bëjë fëmijën ndihet keq me veten dhe teksa rritet do dyshojë gjithmonë aftësitë dhe mendimet e tij. vend përdorni tilla fraza fyese, adresohuni direkt te problemi: “S’ pëlqen kur ti….” Kjo do shërbejë si busull për ta orientuar drejt sjelljes duhur, shkruan Albeu.

3. “Bëj këtë ose…”

Kjo shprehje ushtron presion te fëmija për ndryshuar me patjetër. Pa kuptuar ju i keni mësuar vonë edhe ai, njësoj siç ju bëtë me t’i arrijë gjërat do jetë përmes agresivitetit. Një alternativë e mirë ështëKur ti….. , ndihem…..”. Kjo do ta bëjë fëmijën lidhet shumë me ju dhe kërkojë ndryshojë sepse nuk dëshiron ta shikojë mamanë keq.

 

Reklama