Home » HATA / Refugjatë, ISIS, aksidente! Vendi në panik, dyshohet për mbi 1 milion viktima

HATA / Refugjatë, ISIS, aksidente! Vendi në panik, dyshohet për mbi 1 milion viktima

 

TIRANË dhe gjithandej – Me qindra mijëra shqiptarë dyshohet mënyrë krejt irracionale mund kenë vdekur sot paradite, pas një aksidenti vogël përfshiu një papaq dhe një dumdume Unazën e Re kryeqytet.

Për faktin se ende nuk janë bërë ditur emrat e përfshirëve këtë ngjarje, qindra mijëra afërm, prindër, kushërinj e miq vend, i ka mbërthyer paniku dhe alarmi se aty mund jenë ndodhur dashurit e tyre.

<i>“E di unë. Nuk duan ma thonë se atë përplasje është edhe Vedati, por mua ma parandjeu zemra mëngjes”, u shpreh i lemerisur pa asnjë arsye babai shembullor Xhuke Dapi, me merak për birin fakt flinte ende tek dhoma e vet.

<i>“E zeza, Ermela u nis sot për punë dhe nuk kam asnjë lajm prej saj”, tha nëna e panikosur Ervehe Shqopa për bijën.

Lemeria kolektive e ditës vijoi ushqehej nga lajmet për hapjen e një kampi special do ushqente dhe shkollonte ish luftëtarët e ISIS-it.

<i>“Do Zoti nuk e hapin kampin Gramsh, se aty kam martuar mbesën,” u përlot e shastisur Mushide Katramaja nga Kavaja, duke shtuar, <i>“o Edi Rama ç’na bëre!”

Ndërkaq haberi se një ose disa kampe refugjatësh sirianë, kurdë, afganë etj, do ndërtoheshin Shqipëri, vetëm sa shtoi panikun.

<i>“E di unë, do ma bëjnë kampin te ara buzë xhadesë,” tha Këllëç Thika nga Progonati i Tepelenës dhe vendosi mbledhë familjen, shesë plaçkë e katandi dhe transferohet Shirokë Shkodrës. Po kështu dhe bashkëfshatarët e tjerë. rrëmujë e sipër u raportuan përplasje, plagosje e madje dhe viktima.

Ndërsa minutat kalonin, numri i atyre druhet se mund kenë vdekur ose jenë plagosur aksidentin ordiner e pa pasoja, ka kaluar 950 mijët. Mungesa e informacionit, bëri rrjetet e telefonisë celulare mbingarkohen nga telefonata dhe mesazhet, dhe njerëzit e zhytur ankth iu kthyen telefonit fiks, madje dhe telegrafit dhe alfabetit mors.

Mësohet se lista e viktimave imagjinare ka filluar shtohet edhe me persona nuk jetojnë fare Shqipëri, e s’ja kanë idenë se ku bie unaza e re Tiranë.

<i>“Kam një vajzë martuar Cërrik, është shumë afër Tiranës”, tha për reporterët nëna e merakosur me banim Livorno, Ksanthipi Ramadani, <i>“e shkreta unë, vajza!”

<i>Shënim: Gojët e Liga është rubrikë satirike gjakftohtë nuk panikoset kollaj, por përhap nga cazë panik sa për shije.

Reklama

Lexo më shumë