Home » Caritas-i fokus kryesor gratë në Shqipëri për trajnim si infermiere në Gjermani

Caritas-i fokus kryesor gratë në Shqipëri për trajnim si infermiere në Gjermani

Vendet si Gjermania po kanë mungesë madhe infermierëve kujdesen për azilët e pleqve, kështu Organizata Caritas ka ofruar një alternativë për zgjidhjen e këtij problemi.

Bernhard Herdering (zëdhënësi i Organizatës Caritas-it) dhe Matthias Ëittland (Udhëheqësi i azileve pleqve, infermierisë dhe shëndetit) presin shumë nga ky pilot projekt do realizohet shtetin shqiptar.

Shpeshherë ndodhë shumë shtëpi pleqve mbyllen për shkak se nuk ka punëtorë kualifikuar për këtë pozitë, derisa ministri federal i shëndetësisë Jens Spahn thotë se infermierët e rinj duket se nuk do vijnë nga Gjermania.

Derisa është hapur një agjenci ungjillore Shqipëri tenton dërgojë sa shumë infermierë përgatitur shqiptarë për Gjermani për plotësuar numrin e zbrazët vendeve për këtë pozitë.

Caritas e ka parë këtë me shumë menquri duke pasur parasysh rinjtë shqiptar, mbi 39 për qind janë papunë dhe kështu mund shërbejnë shtetin gjerman.

Feja këtu sipas udhëheqësve Caritas nuk luan ndonjë rol madh për shkak se edhe përse janë gra myslimane ato nuk janë kufizuara kryejnë edhe këto lloj shërbimeve infermierisë, duke qartësuar edhe njëherë tolerancën fetare ndër shqiptarë.

Gratë e reja do kenë mundësi qëndrojnë shtetin gjerman derisa trajnimi përfundoj, pastaj ato mund kenë një punë përhershme dhe mund qëndrojnë edhe gjatë sipas Ëittland./Albinfo/

The post Caritas-i fokus kryesor gratë në Shqipëri për trajnim si infermiere në Gjermani appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama