Home » Banorët e Shipitullës dhe Hades i japin ultimatum Qeverisë

Banorët e Shipitullës dhe Hades i japin ultimatum Qeverisë

Ka shumë se 9 muaj Qeveria e Kosovës ka marrë vendimin për shpronësimin e tokave fshatin Hade dhe Shipitullë Obilqit.

Marrëveshja e banorëve me Haradinajn, parashihte edhe punësimin e rinjve kësaj ane minierat e Korporatës Energjetike Kosovës (KEK).

Pasi punësimi i banorëve ende nuk ka nisur, ata kanë bërë veprime reja, mund t’i kushtojnë shumë para buxhetit shtetit.

Ata kanë hapur numër madh bunarëve, e krejt këtë po thonë se po e bëjnë pasi gjithmonë kanë punuar tokat e tyre.

Përfaqësuesi i këtyre banorëve, Azem Mjeku deklaroi për RTV Dukagjinin se ndaj tyre u bënë shumë padrejtësi.

“Asnjërit prej këtyre banorëve u kanë marrë tokat, nuk janë punësuar. Ka pasur disa me shkolla larta apo inxhinierë janë punësuar, diku rreth njëzetë, por nga ky vend asnjë”, tha Azem Mjeku.

Nga ana tjetër, zëvendësministri i Mjedisit dhe Planifikimit Hapsinor, Fatmir Matoshi, tha se asnjë investim i këtyre banorëve i kryer pas nënshkrimit marrëveshjes nuk do kompensohet.

“Banorët e fshatrave Hade dhe Shipitullë kanë një marrëveshje me Qeverinë e Kosovës dhe ajo do mbetet fuqi. gjitha investimet janë bërë nga banorët këto toka nuk do rrisin aspak vlerën e tokës sado mund jenë kushtueshme”, thuhet përgjigjen e zëvendësministrit Matoshi.

Ndërkohë, Insajderi ka realizuar dy javë parë një dokumentar lidhur me shpronësimet fshatet Hade dhe Shipitullë Obiliqit. Dokumentari i InDoks dëshmon se si qytetarët nga këto fshatra kanë mashtruar shtetin për përfituar personalisht mënyra ndryshme.

linkun e mëposhtëm mund ta gjeni dokumentarin e realizuar nga InDoks për shpronësimet Hade dhe Shipitullë:

InDoks | QYTETARË E GËRRYEJNË SHTETIN

The post Banorët e Shipitullës dhe Hades i japin ultimatum Qeverisë appeared first on INSAJDERI.

Reklama