Home » Arsyeja e mahnitshme shkencore përse nënat i mbajnë foshnjat e tyre në anën e majtë

Arsyeja e mahnitshme shkencore përse nënat i mbajnë foshnjat e tyre në anën e majtë

A keni menduar ndonjëherë se pse nënat mbajnë fëmijët e tyre anën e tyre majtë? A është thjesht rastësi apo ka një urtësi mbrapa tërë kësaj?

Siç rezulton, ekziston një teori e çuditshme por eksponenciale, e mbështetur tërësisht nga shkenca shpjegon pse ndodh ky model.

Sipas studimeve shkencore, 80% e femrave duan mbajnë foshnjen anën e tyre majtë. Ky model i sjelljes është vërejtur shfaqet edhe vajzat e vogla luajnë me kukullat e tyre.

parë, besohej se gratë kanë tendencë tregojnë një preferencë për anën e majtë, sepse ata dëshironin mbanin anën e tyre duhur, lirë merrnin pjesë çështje tjera. Megjithatë, hulumtimi sjell edhe faktin se edhe nënat me dorë lië priren ta mbajnë foshnjën anën e majtë, transmeton Gazeta Shneta.

Shkenca ka një arsye përsosur për thënë se edhe foshnjat priren preferojnë anën e majtë nënës. Bebet priren ndihen sigurt duke qenë anën e majtë nënës, pasi i mban ata afër rrahjes saj zemrës, duke qetësuar shqisat e tyre.

Funksioni i trurit i majtë është përgjegjës për zhvillimin e gjuhës. Kështu, kur foshnja është në anën e majtë të nënës së tij, ai ka veshën e tij të djathtë në zemrën e saj, duke ndihmuar që truri i tij i majtë të zhvillohet dhe të funksionojë mirë./Gazeta Shneta/

The post Arsyeja e mahnitshme shkencore përse nënat i mbajnë foshnjat e tyre në anën e majtë appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama