Home » Zëvendësministri Dukolli vizitoi kompaninë “Sharrcem”

Zëvendësministri Dukolli vizitoi kompaninë “Sharrcem”

Zëvendësministri i Punës dhe Mirëqenies Sociale, Çerkin Dukolli, i cili njëherësh është edhe kryesues i Këshillit Nacional për Siguri dhe Shëndet Punë, sot ka vizituar Fabrikën e Cimentos  “Sharrcem” Han Elezit. I shoqëruar nga anëtarët e Këshillit, ata u njohën nga afër me masat mbrojtëse dhe preventive aplikohen Sharrcem për sigurinë dhe shëndetin punë.

Zëvendësministri Dukolli tha se kuadër planit dyvjeçarë punës dhe vizitave planifikuara nëpër kompani ndryshme, KNSSHP, jo rastësisht ka përzgjedhur Sharrcemin.

“Siguria dhe shëndeti punë është çështje na preokupon gjithëve. këto vizita ne po informohemi drejtpërdrejt nga punishtet me kushtet dhe ambientin e punës punëtorëve, veçanti me aspektin e sigurisë dhe shëndetit punë”.

Dukolli ka shtuar se kjo praktikë do vazhdojë edhe kompani tjera, jo vetëm sa për skanuar gjendjen, por do nxirren konkluzione përafërsisht sakta, se si veprohet tutje, qoftë edhe si shkëmbim përvojash, duke afirmuar shembujt e mirë biznesit aplikimin e masave preventive mbrojtjen e shëndetit dhe sigurisë vendet e punës.

Ndërkaq drejtori menaxhues “Sharrcem”, Thomas Galvas, tha se menaxhmenti i kompanisë po bën maksimumin fushën e sigurisë.

Ai njoftoi zëvendësministrin Dukolli, se duke aplikuar praktikat mira sigurisë dhe shëndetit punë, “Sharrcem”, dy vitet e fundit nuk është raportuar asnjë lëndim punë. Galvas tha se menaxhmenti i kompanisë është i hapur për bashkëpunim dhe se komentet apo sugjerimet e ndryshme fushën e sigurisë, janë mirëseardhura.

përfundim vizitës, KNSSHP u  nda i kënaqur me punën dhe përkushtimin  e menaxhmentit “Sharrcemit”, ofrimin e një ambienti mirë, ku siguria dhe shëndeti i punëtorëve, tashmë është bërë prioritet i kompanisë. Ditëve vijim Këshilli do vizitojë edhe industri tjera anembanë vendit, si sektorin publik, ashtu edhe atë privat.

The post Zëvendësministri Dukolli vizitoi kompaninë “Sharrcem” appeared first on INSAJDERI.

Reklama