Home » Sipas Veselit, marrëveshja Maqedoni – Greqi, model për fqinjët

Sipas Veselit, marrëveshja Maqedoni – Greqi, model për fqinjët

Kryeparlamentari Kadri Veseli ka përshëndetur marrëveshjen e arritur mbrëmë mes Maqedonisë dhe Greqisë sa in përket çështjes emrit.

“Marrëveshja e arritur për çështjen e emrit është një lajm i jashtëzakonshëm dhe i shumëpritur për paqen dhe stabilitetin e gjithë rajonit. Ajo shërben si model inkurajues për gjithë popujt fqinj, t’i zgjidhin problemet e kaluarës nëpërmjet dialogut dhe mirëkuptimit”.

Unë jam veçanërisht i gëzuar falë saj Republikës Maqedonisë Veriore po i zhbllokohet rruga drejt anëtarësimit NATO dhe BE. Përgëzoj gjithashtu bashkëkombasit tanë këtë shtet për këtë arritje si dhe i falënderoj ata për qëndrimin konstruktiv dhe pro-integrimit kanë mbajtur vazhdimisht”, ka shkruar ai facebook, transmeton Klan Kosova.

Republika e Maqedonisë Veriut, është emri i ri dakorduar mes kryeministrave Maqedonisë dhe Greqisë, Zoran Zaev dhe Aleksis Tsipras.

 

Reklama