Home » “Sikur ta dija që shqiptarët janë kaq trima, do formoja ushtrinë time mafioze”

“Sikur ta dija që shqiptarët janë kaq trima, do formoja ushtrinë time mafioze”

 

Biri i një emigranti shqiptar, ish-mafioz, tashmë i penduar, me lidhje me familjen e famshme krimit Gambino, vitet ‘80-90, u prit Prishtinë me duartrokitje.

John Alite po viziton Kosovën bashkë me dy djemtë e tij, për parë, siç thotë vetë ai, jetën bëjnë shqiptarët këtë vend.

E pas përshtypjeve para, thotë duke qeshur se është penduar nuk e ka bërë ‘ushtrinë’ e tij me shqiptarë.

“Sikur shihja shqiptarët janë kaq trima, nuk do isha kyçur mafien italiane, do e bëja ushtrinë time”, deklaroi Alite.

kosove “Sikur ta dija që shqiptarët janë kaq trima, do formoja ushtrinë time mafioze”

Duke qenë se ishte me origjinë shqiptare dhe jo italiane, ai nuk mund bëhej zyrtarisht një prej kapove mafies.

2011-ën u dënua me 10 vjet burg, për akuzat si pjesëmarrës një mori krimesh.

Ai bashkëpunoi me autoritetet federale amerikane, duke dëshmuar kundër familjes mafioze Gambino, Gotti-t, Charles Carneglia dhe kundër ish-bashkëpunëtorëve tij, dëshmi tronditën thellë Perandorinë e Krimit familjes mafioze Gambino, fundmit e Cosa Nostra-s.

kosove “Sikur ta dija që shqiptarët janë kaq trima, do formoja ushtrinë time mafioze”

Kam qenë pjesë e mafies italiane, e cila është shumë e famshme Amerikë. vitet ’80 ishte familja e famshme mafioze dhe me shumti para, unë kam punuar atë kohë pranë tyre për shumë vite. nga vitit 2017 jam i lirë, kam botuar edhe një libër, censurohet”, u shpreh Alite.

Sipas tij, libri i censurohet disa mënyra, me qëllim mos del e vërteta.

Ai tha se gjithmonë ka qenë i fjalës, por sipas tij, bosët e mafies kanë filluar punojnë prapa shpinës tij.

Ajo na karakterizon neve shqiptarëve gjithkund dhe gjithçka, është se ne mbijetojmë. botën e krimit është edhe me problem kjo, por unë ia kam dalë. Jo gjitha kombet e kanë këtë aftësi dhe ne e kemi, ndaj duhet ta çojmë para. Zemra, kuraja dhe dëshira për respektuar jetën, nëse i kalon gjithë këto teste tregon kush je. Unë ia kam dal, kjo është traditë shqiptare”, tha ai.

kosove “Sikur ta dija që shqiptarët janë kaq trima, do formoja ushtrinë time mafioze”

John Alite, shqiptari me origjinë nga Gjirokastra, i lindur dhe i rritur Queens NYC, nga i biri i një taksisti, tek i besuari i John Gotti, bossit organizatës mafioze famshme botë, nuk e vuajti gjithë dënimin e tij, pasi pranoi bashkëpunonte, me statusin e penduarit dhe me statusin e mbrojtjes dëshmitarit.

Kosovë, ka ardhur privatisht, dhe thotë se do fillojë një biznes…

a.s/dita

Reklama

Lexo më shumë