Home » Përkthyesit e Parlamentit Evropian hynë në grevë për kushtet e punës

Përkthyesit e Parlamentit Evropian hynë në grevë për kushtet e punës

Punonjësit përkthejnë punimet e Parlamentit Evropian (PE) 24 gjuhët zyrtare Bashkimit Evropian (BE) kanë lënë punën shenjë proteste për kushtet e punës, transmeton Anadolu Agency (AA).

Rreth 500 përkthyes nga cilët 330 prej tyre staf personel me detyrë PE kanë nisur një grevë.

Përkthyesit përkthejnë fjalimet e deputetëve Asamblenë e Përgjithshme PE-së 24 gjuhët zyrtare BE-së kanë zbatuar vendimin e grevës dhe nuk kanë përkthyer fjalimet e mbajtura.

Anëtarja portugeze, Marisa Matias, gjatë një fjalimi duke bërë ditur se përkthyesit janë grevë por se po imponohen nga PE-ja punojnë tha seNuk respektojmë drejtat demokratike parlamentin është shtëpia e demokracisë. Kjo është një fatkeqësi”.

Teksa është vërejtur se vendimi për grevë është mbështetur nga shumë parlamentarë, thuhet se administratës PE-së i është bërë thirrje tregojë përpjekje për ri-rregullimin e orëve punës.

Përkthyesit PE janë ankuar se me ndryshimet e bëra kohët e fundit atyre u janë shtuar orët e punës dhe se gjatë këtij ndryshimi nuk është marrë mendimi i tyre.

The post Përkthyesit e Parlamentit Evropian hynë në grevë për kushtet e punës appeared first on INSAJDERI.

Reklama