Home » Nisme për heqjen e tarifave “roaming” me Kosovën

Nisme për heqjen e tarifave “roaming” me Kosovën

Shqipëria kërkon heqjen e barrierave doganore nga gjithë vendet e rajonit. një takim me drejtorët e përgjithshëm doganave vendeve Ballkanit, ministri i Financave Arben Ahmetaj ka bërë thirrje lihen mënjanë mendësitë e vjetra vendosjes tarifave dhe burokracive nuk i shërbejnë kujt. Ahmetaj tha se krimi ekonomik nuk luftohet me procedura.

këtë kontekst kreu i Financave shpalli edhe dy nisma qeveria shqiptare ka marrë me një grup deputetësh nga Kosova, për hequr tarifat e roaming dhe krijimin e një pike përbashkët doganore Shqipëri-Kosovë.

Sipas një raporti Bankës Botërore, administrata doganore rajonale i ka shkaktuar 1mijë vjet kosto kohë sipërmarrësve, përmes procedurave shumta pikat kufitare.

Tv Klan

The post Nisme për heqjen e tarifave “roaming” me Kosovën appeared first on Revista Monitor.

Reklama