Home » Minatorët ”rrethojnë” Ramën: Do nisim grevën

Minatorët ”rrethojnë” Ramën: Do nisim grevën

Para një jave paralajmëruan se do nisin grevën dhe ashtu po rezulton. Minatorët janë sërisht protestë përballë Kryeministrisë, nga ku shprehen se nuk do lëvizin.

Protestuesit i kanë bërë thirrje kryeministrit Edi Rama miratojë sot statusin e minatorit, ndërsa e kanë akuzuar për mashtrim dhe për mosmbajtje premtimit.

Ata kërkojnë miratimin e statustit minatorit; një draft është hartuar nga Ministria e Industrisë dhe Energjisë bashkë me grupet e interesit 2017, por i pamiratuar ende nga qeveria, me argumentin e efekteve mëdha financiare buxhet.

propozimet e tyre kërkohet rritja e masës pensionit 30 mijë lekë muaj, nga 16 mijë lekë është ai aktual. Me prioritet, draft konsiderohen katergotitë e dalë pension para viteve 2000. Gjithashtu kërkohet kontrolle shëndetësore peridioke falas dy herë vit, si dhe prioritet politikat sociale siç është e strehimit.

Javën e kaluar u zhvillua një protestë e ngjashme nga minatorët, por pavarësisht vendimit tyre për mos u tërhequr nga kërkesa për statusin, Qeveria e majtë nuk ka reaguar ende, duke u përpjekur ta kalojë këtë çështje heshtje.

4-4 Minatorët ”rrethojnë” Ramën: Do nisim grevën 4-4 Minatorët ”rrethojnë” Ramën: Do nisim grevën

Reklama