Home » Limoni me përdorime të shumta

Limoni me përdorime të shumta

Shumë gjëra zakonshme ju ndoshta i keni shtëpi, mund jenë shumë dobishme kur bëhet fjalë për pastrimin e shtëpisë tuaj – vetëm duhet t’i dini mënyrat e duhura për t’i përdorur ato.

poshtë janë disa përdorime pazakonta për limonin – jemi sigurt se tash e tutje do ta shihni këtë agrume nga një perspektivë ndryshe, transmeton Klan Kosova.

Pastrues

208405-dhth-650-83b6574457-1484640325 Limoni me përdorime të shumta

Qërojeni një limon, shtoni 150 ml uthull dhe lëreni qëndrojë gjatë gjithë natës. mëngjes, shtoni 150 ml ujë. U bë!

Derdhni përzierjen një shishe zbrazët dhe përdoreni atë si një solucion pastrimi për gjithë shtëpinë tuaj.

Pastron dërrasën për prerje

208405-dhth-650-83b6574457-1484640325 Limoni me përdorime të shumta

Mbajeni dërrasën për prerje pastër duke e përdorur një gjysmë limoni dhe kripë si sfungjer. Pasi ta pastroni, lëreni dërrasën qëndrojë për 10-15 minuta kështu dhe përsëriteni procedurën edhe një herë.

Zbardhja e rrobave bardha

208405-dhth-650-83b6574457-1484640325 Limoni me përdorime të shumta

Për t’i mbajtur rrobat tuaja bardha si duhet, vendosni rrobat përzierjen e lëngut limonit dhe sodës bikarbone dhe lëreni qëndrojnë për paktën gjysmë ore para se t’i lani.

Kujdesi i thonjve 

208405-dhth-650-83b6574457-1484640325 Limoni me përdorime të shumta

Kujdesuni për thonjtë tuaj jenë shëndetshëm dhe fortë. Receta është e thjeshtë: shtoni disa pika limoni ujë ngrohtë dhe mbani thonjtë.

Largon pikat e fytyrës 

208405-dhth-650-83b6574457-1484640325 Limoni me përdorime të shumta

Limoni ndihmon largimin e pikave fytyrës dhe shenjave plakjes. Thjesht prejeni limonin përgjysmë dhe kalojeni nëpër fytyrë.

Përmirëson tretjen

208405-dhth-650-83b6574457-1484640325 Limoni me përdorime të shumta

Konsumimi i ujit ngrohtë me limon dhe mjaltë stomak zbrazët ndihmon përmirësimin e tretjes dhe forcimin e sistemit imunitar.

Rifreskon pajisjet shtëpiake

208405-dhth-650-83b6574457-1484640325 Limoni me përdorime të shumta

Fshini frigoriferin me shpuzë zhytur paraprakisht lëng limoni dhe harroni aromat e pakëndshme. Madje, me limon, mund krijoni edhe freskuesin tuaj ajrit.

Po ashtu, limonin mund ta shtoni edhe makinën për larjen e enëve dhe ta lani kur është e zbrazët, pa enë.

Largon erën e keqe këpucëve

208405-dhth-650-83b6574457-1484640325 Limoni me përdorime të shumta

Vendosni copa limoni freskëta këpucët tuaja dhe lërini qëndrojnë gjatë natës.

Mbajtës për qirinj

208405-dhth-650-83b6574457-1484640325 Limoni me përdorime të shumta

Gjysmat e limonit, limonit gjelbër dhe portokallit janë shumë përshtatshme për t’u përdorur si mbajtëse qirinjsh. Ju duhet thjesht ta largoni pjesën e brendshme tyre dhe ta mbushni me dyll shkrirë.

Përmirëson shëndetin e përgjitshëm

208405-dhth-650-83b6574457-1484640325 Limoni me përdorime të shumta

Kombinimi i lëngut limonit dhe sodës bikarbone ul nivelin e kolesterolit keq, pastron mëlçinë dhe na jep vitaminë C.

Shtoni një lugë çaji dhe lëngun e një gjysmë limoni një gotë me ujë mineral dhe konsumojeni mëngjes. Konsumojeni këtë pije për dy javë dhe pas pushoni dy javë.

Pastron metalin

208405-dhth-650-83b6574457-1484640325 Limoni me përdorime të shumta

Lëvoret e limonit dhe soda bikarbone shkëlqejnë sipërfaqet nga metali.

Largon njollat e vështira

208405-dhth-650-83b6574457-1484640325 Limoni me përdorime të shumta

Njollat e vështira rroba, si ajo e verës dhe frutave malit, mund largohen me limon. Fillimisht, lani rrobat me njolla ujë ftohtë dhe pas zhytini lëng limoni për disa minuta.

Largon insektet

208405-dhth-650-83b6574457-1484640325 Limoni me përdorime të shumta

Për t’i mbajtur insektet larg shtëpisë, vendosni pak lëng limoni parvazet e dritareve dhe dyerve. Për t’i larguar mushkonjat, vendosni karafil gjysmat e limonit.

Zbardh nënsqetullat

208405-dhth-650-83b6574457-1484640325 Limoni me përdorime të shumta

Nuk ka asgjë mirë për zbardhjen e nënsqetullave se sa limoni. Aciditeti i limonit ndihmon zbardhjen e lëkurës dhe largimin e qelizave vdekura.

Çdo ditë, para dushit, fërkoni nënsqetullat me një fetë limoni. Mos harroni pas dushit, vendosni qumësht trupi sepse limoni po ashtu mund ta thajë lëkurën.

 

Reklama