Home » Lëvizja për Bashkim: Qeveria e papërgjegjshme ndaj parasë publike

Lëvizja për Bashkim: Qeveria e papërgjegjshme ndaj parasë publike

Lëvizja për Bashkim ka reaguar pas procedimit Qeverisë me implementimin e rritjes pagave, pas vendimit Gjykatës Kushtetuese, e cila vendimin e qeverisë nuk e konsideroi jokushtetues.

Edhe kësaj radhe, ky veprim i qeverisë ka shqetësuar opinionin publik dhe ka dëshmuar për një qasje arrogante ka kjo qeveri gjitha drejtimet. Lëvizja për Bashkim konsideron se qeveria, para se vendoste për zbatimin e këtij vendimi, do duhej reflektonte lidhur me reagimin e opinionit publik për këtë çështje. Ajo, paku, nuk do duhej ndërmerrte këtë hap para se ta draftonte Ligjin për Qeverinë cilin do kufizohej numri i ministrave, këshilltarëve e sidomos zëvendësministrave”.

Mos harrojmë se kjo qeveri, mënyrën papërgjegjshme, ka shtuar rreth 80 numrin e zëvendësministrave, cilët përveç barrës financiare janë edhe pengesë efikasitetin e punës ministrive. Gjithashtu, do duhej pritej edhe miratimi i Ligjit për Pagat është procedurë, i cili do vendoste bazat edhe për pagat e stafit politik”, thuhet reagimin e LB-së, njofton Klan Kosova.

Për Lëvizjen për Bashkim është e papranueshme se si “qeveria Haradinaj vendosi t’i rrisë pagat mbi nivelin e pagave rajonit dhe shpërputhje plotë me situatën socio-ekonomike vendit”.

Kjo qeveri po vazhdon tregohet tërësisht e papërgjegjshme ndaj parasë publike dhe njëkohësisht po vazhdon shpërblejë militantët partiak me poste zëvendësministrash, duke abuzuar kështu me buxhetin e shtetit. Fatkeqësisht, puna e deritashme e kësaj qeverie nuk na jep shpresë dhe
arsye për besuar se këto paga dhe këto shpërblime do përkthehen rezultate. Përkundrazi, sa shumë stimulohet keqqeverisja aq rënda do jenë pasojat për vendin”.

Reklama