Home » Kryetari i Gjykatës Kushtetuese kalon vetingun, konfirmohet në detyrë

Kryetari i Gjykatës Kushtetuese kalon vetingun, konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka konfirmuar detyrë kreun e Gjykatës Kushtetuese Bashkim Dedjen.

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit seancën e 8 qershorit tha se Dedja ishte shfaqur bashkëpunues gjatë llogaridhënies me e-mail, cilën gjyqtari me karrierë 25-vjeçare kishte barrën e provës.

Duke evidentuar lidhjet e pastra kryegjyqtarit kushtetues, si edhe aftësitë profesionale, komisionerja Xhensila Pine qëndroi gjatë tek pasuritë e tij, kreditë dhe kontratat e borxheve me afërmit.

Gjyqtari kushtetues rezulton me një banesë kryeqytet dhe një kredi prej 120 mijë euro. Por, si e dyshimtë u prezantua huaja prej 25 mijë eurosh e marrë prej tij tek dy familjarë. një kontratë, kunati i tij i ka dhënë 10 mijë euro borxh përmes një deklarate firmosur gjatë kohës ishte jashtë vendit. Deklarata e këtij borxhi pas është korrigjuar dhe ka si huadhënës babain e kunatit.

Por, avokati Maks Haxhia nuk e shikon si problematike, pasi, sipas tij, ky moment është saktësim dokumentash. kontratën tjetër, i vëllai i ka dhënë një borxh prej 15 mijë eurosh, njëjtën kohë kur vetë ai kishte marrë një kredi prej 40 mijë eurosh.

Episodi tjetër ku u ndal Komisioni i Pavarur i Kualfikimit ka lidhje me një apartament Golem, i përket vëllait Dedjes. Por, komisioni pyeti se përse kontrata e energjisë elektrike rezulton emër Bashkim Dedjes.

The post Kryetari i Gjykatës Kushtetuese kalon vetingun, konfirmohet në detyrë appeared first on INSAJDERI.

Reklama