Home » Kreu i Gjykatës Kushtetuese kalon Vetingun, konfirmohet në detyrë

Kreu i Gjykatës Kushtetuese kalon Vetingun, konfirmohet në detyrë

Komisioni i Pavarur i Kualifikimit ka konfirmuar detyrë kreun e Gjykatës Kushtetuese Shqipërisë, Bashkim Dedjen.

Ky Komision seancën e 8 qershorit tha se Dedja ishte shfaqur bashkëpunues gjatë llogaridhënies me e-mail, cilën gjyqtari me karrierë 25 vjeçare kishte barrën e provës.

Duke evidentuar lidhjet e pastra kryegjyqtarit kushtetues, si edhe aftësitë profesionale, komisionerja Xhensila Pine qëndroi gjatë tek pasuritë e tij, kreditë dhe kontratat e borxheve me afërmit.

Gjyqtari kushtetues rezulton me një banesë Tiranë dhe një kredi prej 120 mijë eurosh, shkruan Top Channel.

Por, si e dyshimtë u prezantua huaja prej 25 mijë eurosh e marrë prej tij tek dy familjarë. një kontratë, kunati i tij i ka dhënë 10 mijë euro borxh përmes një deklarate firmosur gjatë kohës ishte jashtë vendit. Deklarata e këtij borxhi pas është korrigjuar dhe ka si huadhënës babain e kunatit.

Por avokati Maks Haxhia nuk e shikon si problematike, pasi, sipas tij, ky moment është saktësim dokumentash. kontratën tjetër, i vëllai i ka dhënë një borxh prej 15 mijë eurosh, njëjtën kohë kur vetë ai kishte marrë një kredi prej 40 mijë eurosh.

Episodi tjetër ku u ndal Komisioni i Pavarur i Kualfikimit ka lidhje me një apartament Golem, i përket vëllait Dedjes. Por, komisioni pyeti se përse kontrata e energjisë elektrike rezulton emër Bashkim Dedjes.

Reklama