Home » Kallëzim penal për rritjen e pagave politike

Kallëzim penal për rritjen e pagave politike

Gjykata Kushtetuese e ka mbështetur vendimin e kryeministrit Ramush Haradinaj për t’ia rritur pagën vetes. Ky institucion po pretendon se nuk ka gjetur asnjë shkelje vetme dispozitave kushtetuese nga 30 deputetët e Kuvendit, iu drejtuan Gjykatës duke vënë pikëpyetje kushtetutshmërinë e vendimit për rritjen e pagave zyrtarëve lartë politikë Qeverinë e Kosovës.

Nga vendimi i nënshkruar do përfitojnë edhe gjyqtarët e Gjykatës Kushtetuese, me rritje do marrin pagë 3 mijë e 400 euro, nga 1 mijë e 653 sa llogaritej pa shtesa e mëditje.

Për këtë vendim deputetja Albulena Haxhiu nga radhët e Vetëvendosjes, e cila njëkohësisht e ka përcjellë Kushtetuese kërkesën për rishqyrtim rritjes pagave zyrtarëve qeveritarë, ka paralajmëruar edhe kallëzim penal për kryeministrin, ministrat morën pjesë vendim, si dhe anëtarët e Gjykatës Kushtetuese vendosën favor tij, shkruan Gazeta Zëri.

Haxhiu e ka konsideruar si abuzim parasë publike faktin Kushtetuesja i dha drejtë kryeministrit për këtë çështje.

 

/Telegrafi/

The post Kallëzim penal për rritjen e pagave politike appeared first on Revista Monitor.

Reklama