Home » Jeremiq zbulon diçka të rëndë për Mitrovicën

Jeremiq zbulon diçka të rëndë për Mitrovicën

Presidenti i Partisë Kombëtare Vuk Jeremiq tha se Presidenti i SNS-së Aleksandër Vuçiq planifikon provokojë trazira veri Kosovës muajt e ardhshëm, me qëllim Kosova anëtarësohet OKB.

Ne e pamë tashmë këtë recetë, e shtrëngojnë, pastaj vendosin zjarr dhe e mbyllin si rast i shkaktuar nga zoti. Kështu, Vuçiq mendon se është arritur një “marrëveshje historike”, tha Jeremiq asamblenë themeluese Komitetit Komunal Partisë Kombëtare Vozdocit, sipas një deklarate Partisë Popullore.

Jeremiq tha se si pjesë e përgatitjes autoriteteve për krijimin e problemeve drejtuara për nënkryetarin e Listës Serbe, Milan Radoiçiq, një njeri menaxhon aktivitetet kriminale Kosovën e veriut, u vendos “ bashkim plotë me Beogradin dhe me mbështetjen e saj plotë është duke i dhënë”, raportoi “Danas”, transmeton Periskopi.

Ata do përpiqen provokojnë trazira mënyrë trembin njerëzit nga një luftë e re”, tha Jeremiq.

Ne duhet ta ndalojmë atë dhe ne kemi një përgjegjësi madhe. Regjimi progresiv e mban Serbinë një gjendje pushtimit de facto”, tha Jeremiq, duke shtuar se Vuçiq planifikon blejë mbështetje ndërkombëtare për koncesione njëpasnjëshme, cilat janë drejtpërdrejtë kundër interesave kombëtare, për vazhduar sjelljen e “represionit bandit” Serbi.

“Bashkësia ndërkombëtare nuk kritikon mënyrën se si Vuçiq qeveris Serbinë, sepse pret ai përfundojë problemin e Kosovës deri fund këtij viti dhe ai ka plan t’i japë atyre mbështetje për vitet e ardhshme pushtet”, tha Jeremiq.

Reklama