Home » Haskuka: Nuk pata kohë ta plotësoj padinë ndaj Shaqir Totajt

Haskuka: Nuk pata kohë ta plotësoj padinë ndaj Shaqir Totajt

Kryetari i Prizrenit, Mytaher Haskuka, është arsyetuar për mosplotësimin e padisë ndaj kandidatit PDK-së për kryetar Prizrenit, Shaqir Totaj.

Ai tha se nuk ka pasur kohë t’i shkojë deri fund kësaj çështjeje.

Tregon se për kërkesën e gjykatës ka marrë veshë me vonesë.

“Afati ka qenë i shkurtër dhe koha s’ka premtuar bëjmë plotësimin e padisë”, tha Haskuka.

Lëvizja Vetëvendosje! tetor vitit kaluar pati, dorëzuar Prokurorinë Themelore Prizren kallëzimin penal kundër kandidatit për kryetar Prizrenit nga radhët e PDK-së, Shaqir Totaj.

Kallëzimi penal ishte bërë për gjuhën e përdorur gjatë fushatës nga Totaj.

Gjykta Themelore Prizren, ndërkaq ka kërkuar plotësimin e padisë.

Zëdhënësja e Gjykatës Themelore Prizren, Afërdita Kicaj tha se shkresat e lëndës ekziston konstatimi(fletë- dërgesa), se paditësi e ka pranuar kërkesën e gjykatës për përmisiomin dhe plotësimin e padisë.

“ Paditësi nuk është përgjigjur kërkesën e gjykatës, kohën e paraparë me ligj, prandaj edhe gjykata ka marrë aktvendim kjo çështje kontestimore është e tërhequr”, tha Kicaj për “PrizrenPress”.

Shaqir Totaj(PDK) dhe Mytaher Haskuka (VV), zgjedhjet lokale vitit kaluar kanë qenë kandidatë për kryetar Prizrrenit.

Totaj humbi garën e balotazhit përballës Haskukës./PrizrenPress.com/

The post Haskuka: Nuk pata kohë ta plotësoj padinë ndaj Shaqir Totajt appeared first on PrizrenPress – Portal informativ.

Reklama