Home » Fluks në Kishën e Laçit, qindra pelegrinë kalojnë natën brenda dhe jashtë objektit

Fluks në Kishën e Laçit, qindra pelegrinë kalojnë natën brenda dhe jashtë objektit

E paimagjinueshme është paraqitur situata mbrëmë Kishën e Shën Ndout.

Karvani i trafikut automjeteve i ka kaluar disa kilometra e pelegrinët janë përballur me sfidën për t’i realizuar sipas “njetit” ritet fetare ndërsa arrije brendësi Kishës ishte mision i pamundur.

Qëndrimi i pelegrinëve Natës, pra atyre kanë fjetur tek Kisha sheshin kryesor, shkallë dhe rrugët hyrëse ka bërë hyrje-daljet jenë shumë vështira për t’u kaluar duke krijuar edhe rrezikun e shtyrjeve apo rrëzimit pelegrinëve, shkruan Top Channel.

Por një punë shumë e vështirë për pothuajse 20 orë këmbë dhe përballë kërkesave drejtuesve për t’u ngjitur tek kisha ishte ajo e Policisë, cilët ishin gatishmëri plotë për menaxhimin e situatës.

Sot festimet vazhdojnë për ditën e Shën Andonit.

Reklama