Home » Diktimi i fibrilacionit atrial me orë të mençur ose kamerë të telefonëve ka arritur më se 95% saktësi

Diktimi i fibrilacionit atrial me orë të mençur ose kamerë të telefonëve ka arritur më se 95% saktësi

Rezultatet e testimit AF WATCH, testim klinik ky I pari internacional e me perspektivë, vlerëson saktësinë e një ore mençur për zbuluar fibrilacionin atrial u prezantuan Kongresin Evropian Ritmit Zemrës (EHRA 2018; 18 – 20 mars, Barcelonë, Spanjë).

Preventicus, një kompani Gjermane siguroi aplikacionin për analizën e verbër një minute dhënave papërpunuara  plethysmografike ( regjistruara me orën e mençur Samsung Gear Fit II).

Saktësia totale e aplikacionit ishte 95.7% me vlerë pozitive aplikuese prej 97.8% krahasim me diagnozën EKG, nga dy kardiologë u pajtuan njejtë, njofton CardiacRhythmNews, transmeton Gazeta Shneta.

Aplikacioni “Preventicus Nightwatch” për orën e mençur përfshin atë algoritëm. Mund analizojë vazhdimisht pa ndërprerë 24/7 dhënat e papërpunuara pletysmografisë dhe dokumentojë ngjarje fibrilacionit atrial zgjasin paktën një minutë. Aplikacioni do lansohet Evropë si një pajisje mjekësore e çertifikuar.

I njëjti algoritëm është tashmë i disponueshëm një aplikacion me kamera telefonëve mençur (“Preventicus® Heartbeats”, një pajisje medicinale me shenjën CE BE).

Rezultatet e testit përkatës DETECT AF PRO (ID ClinicalTrials.gov: NCT02949180) u prezantuan për here pare EHRA. DETECT AF PRO është një testim i ndryshëm nga ai WATCH AF dhe është gjithshtu një studim internacional me perspektivë ku marrin pjesë edhe 627 pjesëmarrës.

Saktësia totale e aplikacionit kamerës me smartfonë për zbuluar fibrilimin atrial ishte 96.5% me një vlerë pozitive parashikuese prej 99.3% krahasuar me diagnozën ECG bazuar dy kardiologë janë pajtuar për këtë.

Ngjarjet e fibrilimit atrial zbuluar nga algoritmi Preventicus janë qasshme një platformë dedikuar  teknologijke, duke lejuar profesionistët mjekësorë mbikqyrin pacientët e tyre duke përdorur teknologjinë e re. Algoritmi Preventicus analizon çdo rrahje zemrës regjistruar dhe e klasifikon atë si rregullt ose parregullt.

Raporti i mundëson profesionistëve mjekësisë për rrahur me rrahje kuptojë ngjarjet e regjistruara./CardiacRhythmNews/GazetaShneta

mockup_smartwatch1-500x666 Diktimi i fibrilacionit atrial me orë të mençur ose kamerë të telefonëve ka arritur më se 95% saktësi

The post Diktimi i fibrilacionit atrial me orë të mençur ose kamerë të telefonëve ka arritur më se 95% saktësi appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama