Home » Çekia, Sllovakia dhe Polonia: Të kënaqur nga zgjidhja mes Greqisë dhe Maqedonisë

Çekia, Sllovakia dhe Polonia: Të kënaqur nga zgjidhja mes Greqisë dhe Maqedonisë

Gazeta ditore e Pragës “Lidove novini” numrin e sotëm ka publikuar lajmin me titullin “Zgjidhet çështja? Maqedonia e Veriut”. lajm thuhet se “Greqia dhe Maqedonia kanë rënë dakord zgjidhin çështjen shumëvjeçare emrit ish republikës jugosllave Maqedonisë me emrin Republika e Maqedonisë Veriut, shkruan Sloboden peçat, përcjell Portalb.mk.

Shtohet se lajmin “mbrëma Shkup e bëri publik kryeministri maqedonas Zoran Zaev. Por kjo nuk do thotë marrëveshja mes kryeministrave do pranohet. Kundër marrëveshjes janë opozitat e dy vendeve. Greqia për shkak emrit bllokoi Maqedoninë rrugën e eurointegrimeve”.

Edhe gazeta sllovake “Aktualiti” me titullin “Maqedonia dhe Greqia ranë dakord për çështjen e emrit”, sot njoftohet për këtë ngjarje. artikullin thuhen se Maqedonia dhe Greqia kanë arritur zgjidhin një çështje zgjati shumë se dy dekada, e cila dëmtoi marrëdhëniet e tyre mes vete dhe bllokoi Maqedoninë eurointegrime.

Dhe gazetën polake “Gazeta Viborça” u publikua një lajmë i gjerë me titullin “Maqedonia do ndryshon emrin? Marrëveshja historike me Greqinë”, cilin kishte një përmbledhje problemit me Greqinë dhe ecurinë e bllokimit Maqedonisë eurointegrime si dhe negociatat shumëvjeçare për zgjidhje kësaj çështjeje.

Reklama