Home » ‘Çarshia Fest’, një kremtim për rikthimin e fuqishëm të Çarshisë së Vjetër në Gjakovë

‘Çarshia Fest’, një kremtim për rikthimin e fuqishëm të Çarshisë së Vjetër në Gjakovë

Për mbrojtur dhe promovuar Çarshinë e Vjetër Gjakovë një grup rinjsh janë bërë gati për sjellë një festë paharruar, 17 qershor pikërisht këtë pjesë qytetit, shkruan KultPlus.

Ideja për festë tradicionale Çarshisë bazohet faktin e vetëm zhvillimit dhe rikthimit kësaj Çarshie nga shkatërrimi – një zonë frekuentuar dhe pikë destinimi për Gjakovën.
35078668_1838321816235801_980532572591226880_n ‘Çarshia Fest’, një kremtim për rikthimin e fuqishëm të Çarshisë së Vjetër në Gjakovë
Sipas organizatorëve ideja e Çarshia Fest është festohet ky rikthim, me synimin kjo rikthehet një festë tradicionale promovimit Çarshisë. Duke mbrojtur kështu edhe Çarshinë e cila njihet si çarshia e madhe Evropën Juglindore.

Lum Hoxha, nga stafi organizativ i kësaj feste, tregoi për KultPlus se ideja është prezantohet diçka ndryshe Çarshi, një energji pozitive e rinisë por edhe trashëgiminë kulturore.

Po bëhen mbi 5 vite Çarshia e Vjetër është shndërruar një destinacion shumë frekuentuar dhe shumë favorshëm për biznese, hoteleri dhe gastronomi dhe me anë krijim identitetit një feste ne po synojmë promovojmë këtë me anë këtij organizimi, i cili krijon një atmosferë pozitive me anë programit, aktiviteteve dhe artistëve pjesëmarrës, duke e shfaqur shpirtin e Çarshisë Vjetër”, tha Lum Hoxha.
35078668_1838321816235801_980532572591226880_n ‘Çarshia Fest’, një kremtim për rikthimin e fuqishëm të Çarshisë së Vjetër në Gjakovë
Për herë parë me një ekskluzivitet do performojnë shumë artistë nga Gjakova, ndarë 4 skena muzikës, ku gjatë tërë ditës, prej orës 12:00 deri mbrëmje do ketë muzikë përgjatë Çarshisë.

Paradite do ketë perfomanca ndryshme nga instrumentistët, Altin Tila, Arian Randobrava, Taulant Rruci dhe Art Lokaj nëpër pjesë ndryshme Çarshisë, ndërsa gjatë ditës do vazhdojnë performancën DJ ndryshëm.
35078668_1838321816235801_980532572591226880_n ‘Çarshia Fest’, një kremtim për rikthimin e fuqishëm të Çarshisë së Vjetër në Gjakovë
fund gjatë mbrëmjes do performojnë bende ndryshme duke filluar nga Valon Shehu & Band, BB Poqi, Nita Latifi, Albulena Jashari, Gamblemania & Band dhe Latino Band.

Ne synojmë krijojmë një traditë vjetore mrekullueshme dhe eksploruese Gjakovë për Çarshinë e Vjetër, do krijoj një rritje dhe vlerësimit për kulturën, artin dhe turizmin përgjithësi dhe për këtë jemi koordinim dhe bashkëpunim me gjitha institucionet komunale, veçanti me Drejtorinë e Kulturës, Rinisë dhe Sportit Gjakovë, bashkë me shumë mbështetës privatë: duke filluar nga bizneset, artistët e kështu me radhë”, tha Hoxha për KultPlus.
35078668_1838321816235801_980532572591226880_n ‘Çarshia Fest’, një kremtim për rikthimin e fuqishëm të Çarshisë së Vjetër në Gjakovë
Gjatë ditës përveç muzikës, do ketë dhe live painting ku shumë artistë do bashkëngjiten me punimet e tyre cilat do t’i ekspozojnë Çarshi dhe disa prej tyre do t’i punojnë përgjatë kohës sa zgjat festa, duke kombinuar mediume ndryshme artit bashke me muzikë.
Çarshia Fest nisë 17 qershor Çarshinë e Vjetër Gjakovës./KultPlus.com

The post ‘Çarshia Fest’, një kremtim për rikthimin e fuqishëm të Çarshisë së Vjetër në Gjakovë appeared first on KultPlus.

Reklama