Home » Aktorët, letër Metës: Nëse nuk ka reagim do uzurpojmë Teatrin Kombëtar

Aktorët, letër Metës: Nëse nuk ka reagim do uzurpojmë Teatrin Kombëtar

Një përfaqësi e komunitetit artistëve Teatrit Kombëtar deklaruan nga Komisioni i Medias se i kanë dërguar një letër Presidentit dhe kryetarit Kuvendit duke kërkuar anulohet vendimi për prishjen e godinës. Ata paralajmërojnë se nëse deri ditën e premte nuk do kthehet një përgjigje, do uzurpojnë godinën e Teatrit Kombëtar.

I kemi përgatitur një letër drejtuar Presidentit, kryetarit Kuvendit dhe institucioneve tjera. Shprehim indinjatën për projektligjin e Ministrisë Kulturës për shkatërruar goditën e Teatrit. Projektligji është propozuar pa marrë konsideratë opinionin tonë. Prezantohet formën e një kontrate mbyllur. Parlamenti zhvendoset nga detyra për hartuar projektligje, kthehet noter. Vendimi mund krijojë një kolaps vend. Nëse deri premten nuk do kemi reagim, atëherë do uzurpojmë godinën e Teatrit Kombëtar, si e vetmja formë zëri jonë dëgjohet“, u shpreh një prej përfaqësuesve Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit Kombëtar.

I pranishëm komision aktori i njohur Robert Ndrenika, i cili u shpreh se mungesa e shumicës tregon se këtu duhet fillojë ‘lufta’. Ndrenika theksoi se aktorët janë përbuzur dhe braktisur, ndërsa projektin e ri e cilësoi si vjedhje.

Mirë se iu gjetëm. Faleminderit na thirrët dhe po na dëgjoni, do doja ishte pala tjetër këtu, deputetët e PS. Bojkoti i tyre tregon se këtu duhet fillojë lufta, jo me Korenë e Veriut, por… nuk e kuptoj këtë gjë. Erdha me mendjen hyja debat arsyetoja me ata, nuk di se çfarë them. Di t’u them , PPP këtë rast me teatrin, është shqeto vjedhje, grabitje dhe për këtë le analizojnë tërë, ka 20 vite ka filluar kjo histori, pa pyetur aktorët. Arbitraritet. Me keqardhje, por këtu fillon lufta, nuk na dëgjon kush, na përbuzin, na braktisin. Jo vetëm neve, por edhe juve po u poshtërojnë. Kjo është grabitje me veprim. Ka 20 vite kjo tentativë për grabitje. Ajo tokë vërtetë quhet e shtetit, por është e komunitetit teatror, por vijë një fusha, male apo kodra, këtu vete mendja se duan vjedhin gjithë. falni për tonin, por këto i kam nga mendja dhe nga shpirti.  Gjatë këtyre 20 viteve si nuk u tha njëherë, teatrin duhet ta bëjë shteti. Privati le shkojë te Kodra e Priftit bëjë një teatër. Edhe shqiptarëve Maqedonisë ua ka bërë shteti. Ne planin francez, u paraqit para disa vitesh, nuk ekziston fare teatri, por disa kulla”, u shpreh Robert Ndrenika. 

o.j/dita

Reklama

Lexo më shumë