Home » Gjermania në kërkim të punëtorëve nga Kosova – këto janë kushtet që duhen plotësuar

Gjermania në kërkim të punëtorëve nga Kosova – këto janë kushtet që duhen plotësuar

Për shkak mungesës stafit infermierisë shoqata gjermane Bäderverband ka filluar rekrutimin e punonjësve ri nga Kosova dhe Shqipëria.

Kjo shoqatë gjatë kësaj vere ka planifikuar sjellë studentë nga infermieria dhe shkencat shoqërore nga Prishtinë për Mecklenburg-Vorpommern, shkruan Insajderi.

Sipas asaj që rtl.de raporton nëse gjithçka shkon sipas planit kësaj shoqate pas diplomimit studentët nga Kosova dhe ata nga Shqipëria nga viti i ardhshëm mund punojnë Gjermani.

Megjithatë drejtori i kësaj shoqate, drejtor Marianne Düsterhöft gjatë ditës sotme Rostock tha se ende nuk dihet për numrin e saktë punonjësve do pranohen.

Për tu bërë pjesë e këtij projekti kosovarët duhet kenë aftësi profesionale cilët do t’i nënshtrohen një testi Gjermani. Po ashtu studentët kosovarë pasi kenë diplomuar duhet tregojnë edhe aftësitë gjuhen gjermane./Insajderi.com

The post Gjermania në kërkim të punëtorëve nga Kosova – këto janë kushtet që duhen plotësuar appeared first on INSAJDERI.

Reklama