Home » Gazetarja serbe-Daçiçit: Është vonë, shqiptarët kanë patur lobues prej kohësh

Gazetarja serbe-Daçiçit: Është vonë, shqiptarët kanë patur lobues prej kohësh

Pas deklaratës ministrit Jashtëm serb, Iviva Daçiçit, kryeredaktorja e revistës “Novi Magazina”, Nadezhda Gaçe ka thënë se angazhimi i lobistëve nga ana e Serbisë është menduar vonë dhe mbi gjitha nga një person i gabuar.

Është interesante se Daçiç flet për lobistët, unë nuk kam asgjë kundër lobimit. Serbia dikur kishte lobistë dhe i paguante shumë, pas u tha se kostoja e angazhimit tyre ishte shumë e madhe se efektet”, ka thënë Nadezhda Gaçe, shkruajnë mediat serbe.

“Mendoj se këtë fazë përfundimtare marrëveshjes Kosovës, kur është e qartë se çon një zgjidhje, sigurisht jo një konflikt ngrirë, ‘kërcimi’ një tjetër tren, nuk është logjike”, ka vlerësuar ajo, duke shtuar thënuri se shqiptarët kanë pasur lobistë për Kosovën nga vitet ’80.

Gaçe shprehet se Daçiç nuk duhet flasë për këtë çështje, pasi kështu degradon njerëzit punojnë ministri dhe kanë bëjnë me diplomacinë e përfaqësimin e interesave Serbisë marrëdhëniet ndërkombëtare.

s.a/dita

 

Reklama

Lexo më shumë