Home » Firmoset marrëveshja Shqipëri-Holandë për luftën kundër krimit ndërkombëtar

Firmoset marrëveshja Shqipëri-Holandë për luftën kundër krimit ndërkombëtar

 

Ministri i Brendshëm, Fatmir Xhafaj dhe ministrja e Drejtësisë, Etilda Gjonaj nënshkruan me Ministrin e Sigurisë dhe Drejtësisë Holandës, Ferdinand Grapperhaus, dokumentin e bashkëpunimit luftën kundër krimit ndërkombëtar.

Përmes këtij dokumenti (Letër Qëllimi), palët konfirmuan interesin e përbashkët për rritjen e bashkëpunimit fushën e drejtësisë dhe sigurisë, sidomos një lufte efektive kundër krimit ndërkombëtar.

vijim marrëdhënieve mira bashkëpunimit aktualisht, Ministrat dakordësuan mbi nevojën e rritjes mëtejshme komunikimit dhe identifikimit mënyrave reja bashkëpunimit institucional dhe operacional.

Shqipëria dhe Holanda do t’i qasen mënyrë përbashkët sfidave krimit organizuar dhe migracionit paligjshëm, përmes takimeve periodike ekspertëve, kryerjen e analizave përbashkëta, shkëmbimin e njohurive dhe ekspertizës mirë, si dhe caktimin e pikave kontaktit për shkëmbimin e informacionit dhe bashkëpunimit policor ndërmjet dy vendeve.

l.h/ dita

Reklama

Lexo më shumë