Home » Djali ish-gjykatëses ia kishte kërkuar 2500 euro për të mos e vuajtur dënimin, rrëfehet dëshmitari

Djali ish-gjykatëses ia kishte kërkuar 2500 euro për të mos e vuajtur dënimin, rrëfehet dëshmitari

Dëshmitari Agim Bajraktaraj, ka deklaruar se djalit ish-gjykatëses Safete Tolaj, Fisnik Tolaj, ia kishte dhënë 2500 euro, për mos e vuajtur dënimin me burgim.

Këtë dënim, kohëzgjatje prej 1 vjet e 6 muaj, atij ia kishte ia kishte shqiptuar Gjykata Themelore Pejë, por pavarësisht se i kishte dhënë këto para, ai thotë se prapë ishte arrestuar nga Policia, pasi dokumenti sipas tij, ia kishte dhënë Fisnik Tolaj, fund nuk i kishte kryer punë.

Këtë deklaratë, dëshmitari Bajraktaraj, e ka dhënë seancën e mërkurës Gjykatën Themelore Ferizaj, rastin ku për disa vepra ndryshme penale po akuzohen, ish-gjykatësja Safete Tolaj, djali i saj, Fisnik Tolaj si dhe zyrtari policor, Granit Shehaj.

Ai thotë se pas shqiptimit këtij dënimi, përpjekjet e tij, se si gjente zgjidhje, kishte dëgjuar prej njerëzve Deçan, se një person quhet Fisnik Tolaj, mund kryente punë Gjykatën Themelore Pejës, dega Deçan.

Dëshmitari Bajraktaraj, ka thënë se me tashmë akuzuarin Fisnik Tolaj, kishte arritur kontaktonte fillimisht telefon, e pas edhe ishin takuar Deçan, vitin 2011.

Kur i kom tregu se isha dënuar me burgim, Fisi tha see kry unë këtë punë se lënda parashkruhet’ dhe për këtë mi kërkoj 2500 euro, por tha t’ia sjelli dokumentin je i dënuar se i duhet numri i lëndës. Unë menjëherë e mora veturë dhe ja solla. Ja dhashë 1000 euro jashtë kafiterisë Mehmet Osaj dhe pyeta se a mos është ky dokument fals dhe ai tha se çdo gjë është rregull”, ka deklaruar dëshmitari Bajraktaraj.

Ai ka thënë se pas kësaj, atij ia kishte dhënë edhe 500 euro tjera. “Pas kësaj ja kam dhanë edhe 500 euro tjera lokalin tim e kishim Deçan unë dhe vëllai im, kohë pas kohë ai ka ardhë dhe i ka marrë paret pjesë-pjesë, njëherë vëllai ia ka dhanë, tjerat ia kam dhanë unë deri është rrumbullaksu shuma 2500 euro”, ka thënë ai.

Bajraktaraj, ka shtuar se kur ia kishte dhënë paratë, Fisnik Tolaj, ky i fundit i kishte thënë atij, sekjo punë do kryhet përmes nanës teme”, pasi sipas tij, fillim thoshte se ai do ta kryente.

Prokurori Rasim Maloku, e ka ballafaquar dëshmitarin Agim Bajraktaraj me deklaratën e datës 31 korrik 2017, dhënë polici, ku ai kishte deklaruar senuk kujtohet data dhe koha e saktë po ka qenë pranverë, vitin 2014, e di pas 3 ditëve ja kam dhanë vendimin jam dënuar, ai ka thanë për me kry këtë punë duhen 2500 euro, 1000 mi jep tani dhe 1500 tjera pasi te jap aktvendimin”.

Lidhur me këtë, ky dëshmitar është përgjigjur duke thënë se polici e ka thënë vërtetën, por sipas tij, nuk i kujtohet saktë nëse ia ka dhënë 1000 euro atë ditë, apo pas tre ditësh.

“Mua policia ka arrestu Deçan, 31 korrik 2017. kërkuan dokumente, unë e thirra vëllaun dhe ma sjelli vendimin, ju tregova dokumentin ma kishte dhanë Fisniku, por thanë se ky dokument nuk është i vërtet dhe ma s’kam pas rast me taku Fisin për me ja kërku paret e mija”, ka thënë ai.

pyetjen e mbrojtësit ish-gjykatëses Safete Tolaj, avokatit Kujtim Kërveshi, nëse vendimi dëshmitari po i referohej, e dinte se kush e kishte nënshkruar, Bajraktaraj është përgjigjur se nuk e dinte se kush e kishte nënshkruar atë dokument ia kishte dorëzuar Fisnik Tolaj, pasi thotë se nuk i kishte lexuar, por sipas tij, pasi ishte i vulosur ka besuar se është rregull.

Pyetje ndaj këtij dëshmitari, ka parashtruar dhe e akuzuara, Safete Tolaj. “ ke dëgju prej njerëzve Fisi kryen punë, ma thuaj një emër prej atyre”, ka qenë pyetja e ish-gjykatëses Tolaj, derisa dëshmitari është përgjigjur duke thënë se Deçan flitej se një person me emrin Fisnik, kryente punë gjykatë, dhe sipas tij, kjo flitej nga çdo i dyti person, duke shtuar se ai nuk mund t’i përmend me emra.

Sa i përket ndjekjes penale unë propozoj ligji zbatohet dhe paraqesë kërkesë pasurore juridike ndaj Fisnik Tolaj dhe kthej shumën prej 2500 euro”, ka thënë për fund dëshmitari Bajraktaraj.

këtë seancë, dëshminë e tij, e ka dhënë edhe dëshmitari tjetër, Jeton Jahmurataj, zyrtar policor, i propozuar dëshmoi nga ana e Prokurorisë.

Ai ka deklaruar se njihej me akuzuarin tjetër, zyrtarin policor Granit Shehaj, pasi atë e kishte koleg dhe se me kishte punuar Deçan, deri ne vitin 2016, derisa ishte transferuar Klinë.

Prokurori e ka pyetur atë nëse e njeh akuzuarin, Fisnik Tolaj. “ kujtohet njëherë e kam shoqëruar Fisin cilësi zyrtarit Gjykatën për Kundërvajtje për një urdhërarrest lëshuar ndaj tij, dhe isha bashkë me Granit Shehajn, ndërkaq me Granitin normal kemi pas raporte kolegiale dhe shoqërore”, është përgjigjur ai.
akuzuarit dhe mbrojtësit e tyre nuk kishin pyetje për këtë dëshmitar.

Derisa, është dëgjuar edhe dëshmitari i tretë, Bujar Lekaj, i cili punon si roje-sigurimi Gjykatën e Deçanit nga viti 2002, i cili kishte dhënë deklaratë polici dhe prokurori.

Ai ka treguar për rastin kur 7 janar vitit 2017, kishte biseduar telefon me një gjykatës dhe një prokurore Pejës.

Atë ditë rreth orës 9 kam shkuar spital se kam pas termin, e pak vonë ka thirrë telefon gjyqtari Sulltan Dobraj dhe ma kaloj telefon prokuroren e Pejës, Valbona Gjosi telefon e cila ka pyetur rreth derës zyrës kryetares, duke pyet se qysh e kam gjet derën e zyrës. Unë i kam sqaru se ka qenë e mbyllur, por pa çelës”, ka thënë ai.

kohën kur unë kam qenë ndërrimin e ditës e kam pa Fisniku ka ardhë gjykatë dhe ka marrë pjesë nëpër seanca ku kryetarja e Gjykatës, Safete Tolaj, ka marrë pjesë, se Deçan ka pak gjyqtarë, kur kanë qenë hapura, se e kam parë duke kaluar nëpër korridor”, ka vazhduar tutje ai dëshminë e tij.

Mbrojtësi i akuzuarës Tolaj, avokati Kujtim Kërveshi, e ka pyetur këtë dëshmitar se çfarë i kishte thënë telefon kjo prokurore, kurse dëshmitari është përgjigjur duke thënë sepërmes telefonit prokurorja Valbonë ka pyet se qysh e kam gjet derën, unë i kam treguar se dera ishte e mbyllur, por pa çelës”.

Unë si punëtor sigurimi s’kam pas kurrfarë njohurish, se ka qenë e ndaluar apo ka urdhëruar dikush mos hapen dyert e paradhomës dhe zyrës Safete Tolajt. Ma vonë e kam kuptu disa prej kolegëve e kanë ditë nuk bënë me hy aty, por nuk kanë treguar se kush i kishte thënë. Por pasi jam kthy ne gjykatë, prokurorja tha aty se nuk është dashtë me hy, por aty te dera nuk ka pas kurrfarë shenje nuk banë me hy aty”, e ka përfunduar dëshminë e tij, dëshmitari Lekaj.

Gjithashtu, seancën e mërkurës, dëshminë e tij, e ka dhënë edhe dëshmitari i katërt, Valon Ramosaj, i cili po ashtu, punon Gjykatën e Deçanit, si punëtor sigurimi, nga fundi i vitit 2008, e tutje.

Ai ka thënë se zakonisht palët hynë gjykatë i përcjellin deri te personi duan shkojnë për ta takuar dhe se monitorimin e brendshëm objektit e bëjnë përmes kamerave.

Ai deklaroi se Fisnik Tolajn, e njeh pasi kishte filluar punën gjykatë dhe e di se është djali i ish-gjykatëses Safete Tolaj, kurse Granit Shehaj, tha se e njeh si polic.
Sipas tij, Fisnik Tolaj, nganjëherë ka ardhur këtë gjykatë.

E pandehura Safete Tolaj, e pyeti këtë dëshmitar nëse kanë funksionuar kamerat e sigurimit Gjykatë, dëshmitari u përgjigj se ndodhë nganjëherë edhe nuk punojnë.

Kur e kam dhanë deklaratën polici me datën 16 janar 2017, aty policët kanë pyetur rreth derës dhe unë i kam thënë porosia ka qenë mos prekim zyrën e kryetares”, ka deklaruar ai.

Lidhur me propozimet e palëve procedurë plotësimin e provave, trupi gjykues mori aktvendim aprovohet propozimi i prokurorit Maloku, cilësi dëshmitarit dëgjohet Agron Ahmetgjekaj, meq trupi gjykues konsideron se dëgjimi i tij këtë çështje penale do ndriçonte rrethanat konkrete sa i përket kushteve bartjes pronësisë paluajtshmërisë emrin e tij, nga pronari juridik, i dëmtuari Agron Kelmendi përmes ndërmjetësimit akuzuarit Fisnik Tolaj.

Po ashtu, është aprovuar edhe propozimi për dëgjuar edhe dëshmitari tjetër, Asman Kryeziu.

Seanca e radhës do vazhdojë 30 maj, nga ora 9:30.

Sipas aktakuzës ngritur nga Prokuroria Themelore Pejë, Safete Tolaj, po akuzohet se Gjykatën Themelore Pejë, dega Deçan, me qëllim përfitimit dobisë pasurore për vete ose për tjetrin, përkatësisht për pandehurin Fisnik Tolaj, ka keqpërdor autoritetin e saj zyrtar.

Sipas aktit akuzues pasi e pandehura 2 janar 2017, e kishte caktuar paraburgimin për një pandehur, derisa i pandehuri Fisnik dhe Granit Shehaj takohen dhe ky i fundit duke shfrytëzuar detyrën zyrtare tejkalon kompetencat e tij dhe i jep shumën prej 1,900 euro pandehurit Fisnik, për ndikuar tek e pandehura, e cila pas 10 janar 2017, masën e paraburgimit e zëvendëson me masën e dorëzanisë.
Tutje aktakuzës thuhet se e pandehura Safete Tolaj, deri 13 janar 2017 ka fshehur materialet arkivore Gjykatës Themelore Pejë, dega Deçan, ashtu shtëpinë e njëjtës janë gjetur dosje origjinale kësaj gjykate, e cilat e kishin vendin arkivin e gjykatës.

Gjithnjë, sipas aktakuzës, e pandehura deri 13 janar 2017, gjykatën e lartcekur i ka mundësuar pandehurit Fisnik Tolaj, përpilimin e dokumenteve dhe shkresave zyrtare ashtu çë ky i fundit duke shfrytëzuar pozitën e pandehurës dhe me dijeninë e saj, përdor vulën dhe shkresat zyrtare cilat fut përmbajtje rreme. /betimipërdrejtësi/.

Reklama