Zëvendësministri Hoti nderohet me medaljen “Shqiponja e Artë” në Festivalin “Ditë netët e Librit” në Tiranë

Muzeun Historik Kombëtar Tiranë, nga data 16 deri 20 maj, për herë parë po organizohet Festivali “Ditënetët e Librit”, nga Klik Ekspo Group, bashkëpunim me Ministrinë e Kulturës, Ministrinë e Arsimit, Sportit dhe Rinisë dhe Bashkinë e Tiranës.

hapje festivalit, sesioni i parë ka pasur për tematikë poezinë nga Kosova. Veprimtaria shoqëruese e sesionit parë është emërtuar “Kosova vjen mes vargjesh”, ku kanë qenë ftuar Ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro – Furxhi, Ministrja e Arsimit, Lindita Nikolla, Zëvendësministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit nga Republika e Kosovës, Rexhep Hoti dhe personalitete tjera kulturës.

këtë sesion parë u lexuan vargje poetëve nga Kosova, Ali Podrimja, Din Mehmeti, Azem Shkreli e Rexhep Hoti.

Zëvendësministri Rexhep Hoti, njëherësh poet e shkrimtar, ceremoninë inauguruese Festivalit, u nderua me medaljen mirënjohëse “Shqiponja e Artë”, me motivacionin “Për përkushtimin me cilin kontribuon përçimin e vlerave kulturës dhe artit mbarë trojet shqiptare, përmes angazhimeve serioze nismat përbashkuese, kontributin fushën studimore veprës Ismail Kadaresë, si edhe krijimtarisë spikatur poetike.”

Me këtë rast, Hoti, falënderoi organizatorët për këtë festival rëndësisë veçantë jo vetëm për faktin organizohet për herë parë një natyrë këtillë, po edhe ka përzgjedhur si tematikë parë Kosovën. “Festivali është një shembull i veçantë ofron mundësinë nëpërmjet librit nxitet avancimi i trungut tonë përbashkët kulturor ndërmjet dy republikave tona”, tha zëvendësministri Hoti fjalën e tij falënderuese.

“Veçmas ndjehem i lumtur hapja e festivalit kishte ngjyrim me krijimet e poeteve ekskluzivisht nga Kosova”, tha Hoti.

Ndërkaq, Ministrja e Kulturës, Mirela Kumbaro – Furxhi, festivalin e vlerësoi si një hapësirë dhe atmosferë mikpritëse për njerëzit duan librin, për ata e shkruajnë dhe për ata e lexojnë atë.

pari ju falënderoj për praninë tuaj dhe ju uroj për vlerësimin e panairit! Ishte kënaqësi për ne ju kishim hapje DitëNetëve”, i ka thënë ndër tjera ministrja Kumbaro zëvendësministrit Hoti.

Festivali i cili organizohet nën vulën e Elona Agollit, bijës poetit shquar shqiptar, tashmë ndjerë Dritëro Agollit, do organizojë shumë se 70 aktivitete do mbahen Muze Tiranë, Akademinë e Arteve, Lezhë e Fier. Përkthimet e mëdha, veprat e mëdha, letërsi artistike, shqipe dhe e huaj e mandej literaturë gjuhësore një takim me Ledi Shamku-Shkrelin. Ajo çfarë synohet është një festë dite e nate, nis nga libri, për t’u përbashkuar zhanre tjera arti.

The post Zëvendësministri Hoti nderohet me medaljen “Shqiponja e Artë” në Festivalin “Ditë netët e Librit” në Tiranë appeared first on INSAJDERI.

Reklama