Home » Vajza diplomon me “snajper”, ja emri i saj

Vajza diplomon me “snajper”, ja emri i saj

Një vazjë ditën e saj diplomimit ka bartur një pushkë, ka ngjallur shumë debat SHBA -lidhur me liritë personale, protestat e studentëve si dhe privilegjin e bardhëve.
Kaitlin Bennet e cila diplomoi nga një universitet Ohio, shkoi kampus me një pushkë llojit AR-10 gjysmë-automatike, teksa duar mbante një kapelë diplomimit ku shkruhej “eja dhe merre”.22 vjeçarja vonë e ka publikuar këtë fotografi duke thënë se po protestonte kundër politikave universitetit ndalon bartjen e armëve nga studentët, profesorët dhe punësuarit brenda universitetit, mirëpo lejon “mysafirët” bartin armë (por jo ndërtesë).

kai Vajza diplomon me “snajper”, ja emri i saj

Publikimi i saj është shpërndarë shumë se 4 mijë e 800 herë, dhe ka 19 mijë pëlqime, këtë publikim ajo shpjegon veten- duke thënë se po promovon drejtën e saj për t’u mbrojtur.
Disa komentues kanë thënë se nëse ajo do t’i takonte ndonjë komuniteti pakicë Amerikë, nuk do lejohej ecte lirë me armën shpatulla, mirëpo këtë privilegj e gëzoi vetëm sepse është e bardhë.

Reklama