U arrestua për trafik droge, i sekuestrohen pasuritë në Shkodër

 

Shtatë pasuri paluajtshme i përkasin vetëm një personi janë sekuestruar Shkodër, pas vendimit gjykatës.

Bëhet fjalë për pronat e Ndue Pepaj dhe familjarëve tij, nga fshati Bajzë e Malësisë Madhe dhe konkretisht: Tokë me sipërfaqe rreth 15500 m2 dhe ndërtesa social-ekonomike me sipërfaqe rreth 450 m2,ku përfshihen Bar-Restorant, Hotel“Kavaliero”, Lavazh dhe Dyqan Cigaresh, fshatin Bajzë, njësia Administrative Kastrat, bashkia Malësi e Madhe.

Sekuestrimi u krye funksion hetimeve procedimit penal vitit 2018, për veprën penale “Pastrimit produkteve veprës penale ose veprimtarisë kriminale”, parashikuar nga neni 287 i Kodit Penal.

Bazë për fillimin e këtij hetimi ka shërbyer njoftimi i autoriteteve Malit Zi, 17 dhjetor 2017.

Atë ditë, 17 dhjetor 2017, rreth orës 16.00, autoritetet malazeze kuadrin e operacionit “Mashtrim” (“Trick”), arrestuan12 persona, përfshi shtetasin shqiptar Ndue Vasel Pepaj, banues Bajzë, Malësi e Madhe, si kreun e një organizate kriminale vepronte Mal Zi dhe merrej me trafikimin dhe shitjen e lëndëve narkotike. Gjatë këtij operacioni janë gjetur dhe konfiskuar 982 kg marijuanë, 1,7 kilogram heroinë dhe rreth 3 kg përzierës.

Sipas policisë malazeze, kjo organizatë kriminale dyshohet se kishte vepruar për një periudhë gjatë kohore dhe veçanërisht aktive ka qenë nga 01 janari2016 trafikimin dhe shitjen e lëndëve narkotike nivel ndërkombëtar.

Hetimet po zhvillohen bashkëpunim edhe me Prokurorinë Speciale Malit Zi, përfaqësues cilës u takuan me autoritetet ditën e fundit Prokurorinë e Shkodrës funksion hetimit kësaj çështje dhe ekzekutimit Letër-Porosive kërkuara mënyrë reciproke nga autoritet gjyqësore dy shteteve”, njofton Prokuroria e Përgjithshme.

Hetimi dhe sekuestrimi i aseteve është bërë pasi dyshohet se këto pasuri janë produkt i veprimtarisë kriminale trafikimit narkotikëve, kryer nga Pepaj.

pas ai këto pasuri i ka ricikluar duke i tjetërsuar emër personave tjerë, sidomos emër motrës, dhëndrit dhe dajës tij.

Zbatimi i vendimit gjykatës për ekzekutimin e sekuestrimit u bashkëpunim me Drejtorinë Vendore Policisë Shkodër, Drejtorinë e Hetimit Tatimor Shkodër dhe Agjencinë e Menaxhimit Aseteve Sekuestruara dhe Konfiskuara pranë Ministrisë Financave dhe Ekonomisë, e cila mori administrim pasuritë e sekuestruara.

Hetimet për këtë çështje vazhdojnë, me qëllim dokumentimin e plotë veprimtarisë kriminale.

a.s/dita

Reklama

Lexo më shumë