Turqia e poshtëron ambasadorin e Izraelit, e detyron të heqë këpucët në aeroport (VIDEO)

Turqia i kërkoi ambasadorit Izraelit largohej përkohësisht nga vendi, shenjë proteste ndaj civilëve palestinezë vrarë Izrael.
E aeroportin e Stambollit ambasadorin Eitan Na’eh e priste një përcjellje aspak e këndshme.

Përpos kontrollit rreptë, ai është detyruar heqë edhe këpucët, ndërsa duket se autoritetet turke e kishin ftuar edhe mediat pikëkalimin ku do kalonte ambasadori.

Momenti është kapur nga kamerat, ndërsa veprimi ka nxitur reagimin e ashpër shtetit izraelit.

Ministria e Jashtme e Izraelit një deklaratë tha se ka reaguar ashpër ndaj këtij veprimi, duke shtuar se “Izraeli nuk do tolerojë trajtim këtillë diplomatëve tij”.

Si kundërpërgjigje ndaj këtij veprimi turqve, edhe Izraeli i lajmëroi mediat për përcjellë largimin e ambasadorit turk Umut Deniz, i cili iu nënshtrua kontrolleve rrepta, e po ashtu u detyrua kalonte nëpër skanerin e trupit.

E gjithë situata u krijua pasi trupat izraelite vranë 60 persona dhe plagosën qindra tjerë, protestën palestinezët organizuan pranë Jerusalemit, hënën kur Ambasada amerikane u hap këtë qytet.

Turqia fajësoi Izraelin dhe SHBA-në për këto vrasje.

Reklama