Totti, letër prekëse për Buffon: Ne të dy, kaq të ndryshëm, kaq të ngjashëm

 

Lamtumirë Juventus dhe, njëjtën kohë, Kombëtare! Gianluigi Buffon i ka thënë botës se sezonin e ardhshëm do ta ndryshojë aktivitetin e tij, edhe pse nuk është thënë se çfarë mënyre; qoftë me, ose pa futbollin, si pikë reference.

Portieri i Juventusit do zgjedhë nëse është për vazhduar karrierën e tij vezulluese ndonjë post drejtuesi, apo do vijojë luajë ende futboll, ndonjë klub tjetër.

Një histori, ka shumë ngjashmëri me atë vitit kaluar me Francesco Totti.

Ndoshta për këtë arsye, Totti ka ndjerë nevojën për shkruar një letër për Buffon, i shtyrë nga dëshira për t’i kujtuar gjitha ndjenjat, e pushtuan një vit parë, si këtë javë.

Këtu janë fjalët e raportuara nga “La Gazzetta dello Sport”:

“Gjithmonë e kam gjetur veten role kundërta: unë nuk mund largohesha nga fanella ime. Besoj se njëjta gjë vlen edhe për ty, gjithmonë u përpoqe përcillje racionalitet. Për mua ishte e vështirë, nganjëherë tronditëse, për ta mbyllur “rrethin”.

Dhe tani, e keni shpallur lamtumirë tuaj nga Juventusi, Gigi i dashur, unë ndjehem përsëri i pushtuar nga ndjenjat e 12 muajve parë. Nuk mund t’u them se çfarë do ndjeni nesër, stadiumin tuaj. Unë nuk e di edhe se çfarë do lëvizë kokën tuaj orët e ardhshme, kur vendosni nëse do vazhdoni, apo ndaleni.

Gjithkush i proceson gjërat mënyrën e vet. Por, jam i sigurtë se këto ditë do t’u ndodhë ta kthesh prapa kasetën e karrierës suaj. Dhe është mirë mendojmë se filmat tanë përkatës, ne dy morëm pjesë. Ne kaluam me njëri-tjetrin si fëmijë, gradualisht u bëmë kapitenë dhe burra.

Kemi mbrojtur njëjtën fanellë, atë kaltërt. Dhe kemi luftuar për lëkura ndryshme, respektivisht: verdhekuqe dhe bardhezi. Unë luftoj rikthehem pas me porosi, por vorbulla del jashtë është me vërtetë e madhe: shoh netët e Botërorëve, Kupa qiellin e Berlinit, përqafimet tona, golat kam bërë, pritjet ke bërë, ndonjë edhe mund ta kurseje.

Dhe them faleminderit, sepse kundërshtari dhe shoqëruesi ke qenë ti.

P.s. Nëse ke nevojë për ndonjë këshillë ditët e ardhshme, bëj një telefonatë. Për ty, do jem gjithmonë!

a.s/dita

Reklama

Lexo më shumë