Shqiptarja, nëna e tre fëmijëve u ekstradua nga SHBA pas 18 vjetëve

Cile Precetaj (46) kohë parë është ndaluar gjatë vizitës mujore Agjencisë Shtetërore për Imigrim dhe Dogana (ICE) Detroit.

“Fëmijët janë tmerruar, nuk e dalin vajin. Janë plotësisht traumatizuar”, ka thënë Pete Gojcaj për Detroit Free Press enjten dhe ka shtuar se ka marrë vesh se bashkëshortja i ishte deportuar vetëm kur i ishte lajmëruar nga Gjermania orën 4 mëngjesit duke i thënë se është rrugës për Shqipëri përcjellje dy agjentëve ICE, transmeton Insajderi.com.

4C5D4B6600000578-0-image-a-9_1526581879444 Shqiptarja, nëna e tre fëmijëve u ekstradua nga SHBA pas 18 vjetëve

Khaalid Walls nga Agjencia për Imigrim pretendon se familja është njoftuar se Cile Precetaj është rend për deportim, shkruan gazeta kroate “Jutarnji List”.

shumë se dhjetë vjet, prej vitit 2007 deri vitin 2018 ICE i ka lejuar qëndrojë vend pa u paraburgosur dhe derisa nuk shfrytëzohen gjitha opsionet juridike mbetet liri. 26 prill përsëri ka ushtruar ankesë Gjykatë ku ka pretenduar se nuk e cenon sigurinë kombëtare dhe publike, e as sigurinë e kufijve, por ICE  nuk e klasifikon kategori hujave. gjithë cilët i shkelin rregullat e imigracionit mund arrestohen, paraburgosen dhe deportohen nga SHBA, ka thënë Walls.

Përndryshe Pete Gojcaj është imigrant kosovar i cili jeton SHBA tashmë 30 vite dhe është pronar i një restoranti. Fëmijët e tyre i janë 8, 10 dhe 16 vjeç.

4C5D4B6600000578-0-image-a-9_1526581879444 Shqiptarja, nëna e tre fëmijëve u ekstradua nga SHBA pas 18 vjetëve

Cile për herë parë ka kërkuar azil vitin 2000 duke thënë intervistë se kriminelët e rrezikshëm Shqipëri kanë dashur ta kidnapojnë dhe ta shndërrojnë prostitute.

“Dua njerëzit luten për ne”, ka thënë një intervistë cilën e ka dhënë përmes telefonit për Free Press para se ishte deportuar.

Nuk kam kryer asnjë krim, këtë vend kemi ardhur kërkim jetës mirë dhe arsimimit mirë për fëmijët tanë”, ka thënë dhe ka shtuar se shpreson situata do zgjidhet./Insajderi.com.

The post Shqiptarja, nëna e tre fëmijëve u ekstradua nga SHBA pas 18 vjetëve appeared first on INSAJDERI.

Reklama