Home » Shenjat e bardha tek foshnjat: Sëmundjet që mund të fshihen pas këtyre shenjave

Shenjat e bardha tek foshnjat: Sëmundjet që mund të fshihen pas këtyre shenjave

Trupi ynë është një mikpritës ndaj disa baktereve, disa prej cilave shkaktojnë një infeksion. Një infeksion i tillë është dhjamë mund çojë disa shenja bardha brenda gojës foshnjës dhe nganjëherë edhe lëvozhgat dhe pasme. Shenjat e bardha gojës mund prekë foshnjat e gjitha moshave dhe mund shkaktojë komplikime kur nuk trajtohet.

I njohur gjithashtu si candidiasis, është një infeksion i shkaktuar nga një lloj maja i quajtur ‘’candida’’. Kërpudhat zakonisht ndikojnë në zgavrën e gojës, duke përfshirë buzët dhe pjesët e fytit. Por ndonjëherë mund të ndikojë në lëkurë, sidomos në afërsi të organeve gjenitale dhe në pjesën e poshtme ku është e ngrohtë dhe me lagështi, duke shkaktuar puçërra të lehta, të quajtur edhe skuqje e lehtë e pelenave, transmeton Gazeta Shneta.

phototake_rm_photo_of_thrush Shenjat e bardha tek foshnjat: Sëmundjet që mund të fshihen pas këtyre shenjave

‘Candida albicans’ shkakton infeksionin gjendet natyrshëm mjedis. Gjatë lindjes, një nënë mund ta transferojë këtë maja trupin e foshnjës përmes kanalit lindjes. Përndryshe, lëkura e foshnjës mund ekspozohet ndaj kërpudhave ajër. Kjo gjithashtu ndodh kur bakteret e mira dhe sistemi imunitar i trupit nuk janë gjendje rregullojnë popullsinë ekzistuese candidave, duke rezultuar një shpërthim.

Këto gjëra shkaktojnë shenjat e bardha në gojë të bebeve: Bebet me antibiotikë. Antibiotikët sulmojnë të gjitha llojet e baktereve, duke përfshirë ato të mira që kontrollojnë kërpudhat si candida; Nënshtrimi i nënës në trajtimin antibiotik. Infeksioni  i nënës mund të përcillet lehtë edhe tek foshnjat;  Veshja e pelenave të lagështa për një kohë të gjatë. Veshja e pelenës së ndotur për një kohë të gjatë mund të rrisë shanset për një infeksion të majave fungale në zonën e pelenës./Gazeta Shneta/

The post Shenjat e bardha tek foshnjat: Sëmundjet që mund të fshihen pas këtyre shenjave appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama