Rritet çmimi i naftës në Kosovë – konfirmon kryetari i shoqatës së naftarëve

Çmimi i derivateve ka shënuar rritje gjithë botën dhe kjo po vërehet edhe Kosovë. Këtë e ka konfirmuar edhe kryetari i Shoqatës Naftëtarëve Kosovës, Fadil Berjani i cili ka thënë se çmimi i naftës Kosovë tashmë ka arritur 1.10 euro.

Rritja e çmimit naftës, ka filluar gjashtë javë parë, është e madhja 4 vitet e fundit. enjten çmimi për një barel ka arritur 80 dollarë amerikanë.

Ky çmim sipas ekspertëve është rritur si pasojë e problemeve mes SHBA-së dhe Iranit dhe krizës Venezuelë.

Vitin e kaluar njëjtën kohë, çmimi i naftës ka qenë 0.95 euro, pasi ka qenë kuota ndërkombëtare e prodhimit e madhe, derisa tani prodhimi i derivateve ka rënie dhe mënyrë automatike ka rritje çmimit derivateve gjithë botën dhe kjo po ndikon edhe Kosovë. Por qytetarët e Kosovës janë duke u shërbyer me derivate me çmim lirë rajon. lirë se Shqipëri, Mal Zi, Serbi dhe Maqedoni”, ka thënë Berjani për Radion Evropa e Lirë.

Sipas tij, qytetarët e Kosovës dhe bizneset, nuk kanë nevojë krijojnë panik, pasi siç ka thënë Berjani, ata janë duke u shërbyer çmime reale.

Aktualisht çmimi i naftës Kosovë është 1.10 euro, kurse i benzinës 1.11 euro.

The post Rritet çmimi i naftës në Kosovë – konfirmon kryetari i shoqatës së naftarëve appeared first on INSAJDERI.

Reklama