Home » Rama pas samitit në Sofje: Erërat e zgjerimit brenda BE nuk ndihmojnë, po jam optimist

Rama pas samitit në Sofje: Erërat e zgjerimit brenda BE nuk ndihmojnë, po jam optimist

Kryeministri Edi Rama sapo ♪7shtë kthyer nga Sofje, me ç’rast ka dalë një konferencë për shtyp ku informoi lidhur me rezultatet e zhvillimeve samitit BE- Ballkani Perëndimor.

Erërat e zgjerimit brenda BE, tha Rama, nuk ndihmojnë, por ai shprehet optimist.

Nuk ishte samit për temën na intereson mënyrë veçantë por tema ishte e pashmangshme dhe si rezultat i këmbënguljes tonë për shfrytëzuar hapësirën dispozicion funksion përpjekjes sonë diplomatike drejt fundqershorit. Patëm dy raste rëndësishme, qoftë mbledhjen e liderëve dhe drekën pasoi, rasti i parë me agjendë formale, rasti i dytë dhe i favorshëm, sepse ishte bisedë e lirë, dhe faktikisht gjithë pjesën e luanit drekën e liderëve e mori kjo temë, bëri dhe ishte një drekë e gjatë

Është e qartë dhe nuk është sekret, shkonim Sofje për ta mësuar, po jemi një fazë ku agjendat nuk përkojnë plotësisht, madje përkojnë pak, agjenda jonë e objektivave mëtejshëm integrimit me agjendën brenda BE-së me objektivin e reformimit është një agjendë një situatë shumë kaotike pasi ka qëndrime ndryshme dhe ka pak qartësi se si do shkohet rrugën e reformimit BE, nëse do shkohet këto rrugë, pasi dihet proceset brenda BE janë komplikuara për faktin se 28 shtete duhet bien dakord për çdo gjë thuhet e bëhet. BE është kulmin e një debati brendshëm po nga ana tjetër dëshiroj them se ishte një mundësi e mirë e shfrytëzuam maksimalisht dhe vazhdoj mbetem optimist”

Ai tha se jemi fazë dialogut intensiv me nivelet larta, shkruan Top Channel, transmeton Klan Kosova.

Reklama