Rama: Europa është feja e shqiptarëve

“Shqiptarët janë mbështetës entuziastë BE-së dhe Europa është feja jonë”. Kështu deklaroi Kryeministri Edi Rama një intervistë për gazetën gjermane Frankfurter Allgemeine Zeitung, ku foli për procesin e integrimit europian Shqipërisë.

Me anëtarësimin BE, theksoi Rama, “ne do ndërtojmë një urë mes kaluarës dhe ardhmes sonë”.
Duke folur për rëndësinë ka për Shqipërinë integrimi Bashkimin Europian, Rama tha sepër ne dhe vendet e tjera Ballkanit Perëndimor është çështje për jetë a vdekje”.

Pas aq shumë e shumë vitesh dhimbjeje dhe ankthi, Europa përcakton ardhmen tonë. Siç mund jeni dijeni, Shqipëria ka patur regjimin frikshëm komunist Europë dhe jo shumë larg kohë, ne kemi përjetuar disa prej luftrave përgjakshme Europë gjatë shpërbërjes ish-Jugosllavisë ose Kosovë”, tha Rama.

“Shoqëritë tuaja nuk kanë përjetuar luftra prej tre brezash. Shoqëritë tuaja janë njëfarë mënyre shkëputura nga realitetet e ashpra botës përtej BE-së. Nga këndvështrimi ekonomik, shoqëritë tuaja janë gjendje mirë dhe kjo ndoshta mund jetë arsyeja përse europianët harrojnë se sa me fat janë”, tha Rama.
rama Rama: Europa është feja e shqiptarëve

The post Rama: Europa është feja e shqiptarëve appeared first on KultPlus.

Reklama