Përfundojnë punimet në urën e Ibrit, së shpejti lëshohet për qarkullim

Ndonëse ishte paraparë muajin prill inaugurohet ura mbi lumin ‘Ibër’ Mitrovicë, kjo nuk ndodhi për shkak se Komuna Veriore kishte ndërprerë punimet aty për interesa saj.

Por, hapja e kësaj ure planifikohet bëhet brenda pak ditësh pasi tani aty po punohet dhe kanë mbetur vetëm disa detaje mënyrë ajo konsiderohet e përfunduar.

Nënkryetari i kësaj komune, Faruk Mujka ka thënë se ura është e gatshme vihet qarkullim brenda 48 orëve.

“Punimet mbi urë, realisht kanë përfunduar. Ka mbetur bëhet sinjalizimi i rrugës dhe vendkalimeve këmbësorëve si dhe gjelbërohet rrethrrotullimi. Ajo është e gatshme vihet qarkullim brenda 48 orëve nga dita sjellët vendimi për hapje plotë urës edhe për qarkullim veturave dhe mallrave, pasi njerëzit kanë shfrytëzuar urën gjatë tërë kohës paku këto dy vite fundit”, ka thënë ai.

Mujka ka shtuar se komuna ka përfunduar obligimet me kohë, por Goran Rakiq, kryetar i Mitrovicës Veriore e ka sabotuar punën me qëllim ura jetë subjekt negocimi me rastin e ndryshimit kufijve administrativ ndërmjet dy komunave.

“Goran Rakiqi ka sabotuar punën me qëllim ura jetë subjekt negocimi me rastin e ndryshimit kufijve administrativ ndërmjet dy komunave Mitrovicës, me çka kufiri i ri do përcaktohej me rrjedhën e lumit Ibër dhe fshatrat Vinarc, Gushafc, Suhadoll dhe Vidimiriq do ti bashkangjiteshin Komunës Veriore. Normalisht kjo ka qenë dëshira dhe intenca e tij dhe strukturave Serbisë, sepse bazuar Kushtetutë kufijtë administrativ komunal janë përcaktuar qysh vitin 2007”, ka shtuar Mujka.

Nënkryetari i komunës thotë se edhe Bashkimi Evropian duhet jetë me e ndërgjegjshme dhe kërkoi llogari zhbllokohet ky proces është dashur përfundoj muajin e kaluar.

ura5-768x576-730x548 Përfundojnë punimet në urën e Ibrit, së shpejti lëshohet për qarkullim

The post Përfundojnë punimet në urën e Ibrit, së shpejti lëshohet për qarkullim appeared first on INSAJDERI.

Reklama