Home » Partitë paguan rreth 250 mijë euro gjobë për shkeljet në zgjedhje

Partitë paguan rreth 250 mijë euro gjobë për shkeljet në zgjedhje

Dy partitë politike, Alternativa dhe KTAP janë dy partitë e  vetme politike vend, cilat nuk kanë paguar akoma borxhet Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa ua ka vënë.

Gjoba kap vlerën e 17 mijë e 650 euro, partive iu bë nga PZAP për shkak shkeljes dispozitave zgjedhjet lokale vitit 32017, shkruan Indeksonline.

Gjatë këtij procesi zgjedhor, PZAP-i, ka dënuar me gjoba gjithsejtë 15 (pesëmbëdhjetë) subjekte politike vlerë prej 257,350.00 euro, prej tyre 13 (trembëdhjetë) subjekte politike i kanë paguar gjobat total prej 239,700.00 euro, ndërsa 2 (dy) subjekte politike ende nuk i kanë paguar gjobat shumë prej 17,650.00 euro.

Subjektet politike cilat janë dënuar me gjoba dhe cilat i kane paguar ato, janë si vijim:

 1. LDK, është dënuar gjithsejtë: 78,550.00 €, Ka paguar tersi gjobat,
 2. L. SERBE, është dënuar gjithsejtë: 38,550.00 €, Ka paguar tersi gjobat,
 3. LVV, është dënuar gjithsejtë: 39,400.00 €, Ka paguar tersi gjobat,
 4. PDK, është dënuar gjithsejtë: 34,950.00 €. Ka paguar tersi gjobat,
 5. AKR, është dënuar gjithsejtë: 20,050.00 €. Ka paguar tersi gjobat,
 6. AAK, është dënuar gjithsejtë: 17,200.00 €, Ka paguar tersi gjobat,
 7. NISMA, është dënuar gjithsejtë: 6,950.00 €, Ka paguar tersi gjobat,
 8. KDTP, është dënuar gjithsejtë: 2,450.00 €, Ka paguar tersi gjobat,
 9. PDAK, është dënuar gjithsejtë: 250.00 €, Ka paguar tersi gjobën,
 10. PAI, është dënuar gjithsejtë: 250.00 €, Ka paguar tersi gjobën,
 11. LB, është dënuar gjithsejtë: 250.00 €. Ka paguar tersi gjobën,
 12. PLE, është dënuar gjithsejtë: 300.00 € Ka paguar tersi gjobën,
 13. GISDP. O.Ivanovic, është dënuar gjithsejtë: 550.00 € Ka paguar tersi gjobën.

Gjithsejtë: 239,700.00 euro.

Kurse, subjektet politike cilat janë dënuar me gjoba dhe cilat ende nuk i kane paguar ato, janë si vijim:

 1. ALTERNATIVA 15,450.00 €, Nuk ka paguar,
 2. KTAP 2,200.00 € Nuk ka paguar.

Gjithsejte: 17,650.00 euro

Mjetet financiare paguara nga subjektet politike janë transferuar Buxhetin e Republikës së Kosovës.

Subjektet politike bashkëpunim me Komisionin Qendror Zgjedhjeve me datën 15.05.2018 kanë paguar gjobat si vijim:

 1. Lidhja Demokratike e Kosovës – LDK, ka paguar gjithsejte: 78,550.00 euro,
 2. Partia Demokratike e Kosovës – PDK, ka paguar gjithsejte: 16,700.00 euro dhe,
 3. Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës – AAK, ka paguar gjithsejte: 17,200.00 euro.

The post Partitë paguan rreth 250 mijë euro gjobë për shkeljet në zgjedhje appeared first on INSAJDERI.

Reklama