Home » Kush e solli Thaçin nga rendi i tretë për foton me Merkelin e Vuçiq në Sofje?

Kush e solli Thaçin nga rendi i tretë për foton me Merkelin e Vuçiq në Sofje?

Fotografia familjare e liderëve BE-së dhe Ballkanit Perëndimor dje Sofje ka prodhuar edhe një moment tjetër interesant raportet Kosovë – Serbi. Organizatori i takimit, një mik i Hashim Thaçit dhe Aleksandar Vuçiqit, kryeministri bullgar Boyko Borisov, ka luajtur rolin e ndërmjetësit duke shkuar rendin e tretë për ta marrë Hashim Thaçin, duke e realizuar fotografinë qarkulloi dje e ku shihen Borisov, Merkel, Thaçi e Vuçiq.

Gjatë përshëndetjes tyre dhe bisedës joformale, kryeministri i Bullgarisë Bojko Borisov shkoi te Presidenti i Kosovës Thaçi, i cili ishte rendin e tretë, e mori me vete dhe gjithë ata u bashkuan bisedën Merkel, Vuçiq, Thaçi, Borisov, Samit u komentua si një dëshirë e fuqishme e kryeministrit bullgar Borisov gjitha vendet prezantohen barabarta dhe Kosova dhe Serbia kenë një komunikim sa normal këtë Samit”, njofton Deutsche Welle.

Siç dihet dje kryeministri spanjoll Mariano Rajoy dje e ka bojkotuar samitin BE – Ballkani Perëndimor.

Dokumenti përfundimtar është miratuar nga gjitha vendet e BE, ndonëse Spanja ishte e vetmja e cila u përfaqësua vetëm nivel ambasadori.

Dokumenti parashikon vazhdimin e mbështetjes procesit integrues Ballkanit Perëndimor BE.

17 pikat e miratuara Deklaratës thuhet se vendet e BP duhet bashkëpunojnë mes vete, duhet luftojnë dukuritë negative si korrupsioni dhe krimi i organizuar, duhet bashkëpunojnë çështjet e sigurisë, evitimin e migrimeve, forcimin e bashkëpunimit ekonomik, luftimin e trafikimit drogës dhe trafikimit qenieve njerëzore, ndërmarrjen e masave për një siguri luftën kibernetike, luftimin e terrorizmit etj.

Por këtë dokument nuk flitet për anëtarësimin e vendeve BP BE apo ndonjë kohë caktuar se kur do mundë ndodhte kjo.

merkelhv4-1-730x487 Kush e solli Thaçin nga rendi i tretë për foton me Merkelin e Vuçiq në Sofje? merkelhv4-1-730x487 Kush e solli Thaçin nga rendi i tretë për foton me Merkelin e Vuçiq në Sofje? merkelhv4-1-730x487 Kush e solli Thaçin nga rendi i tretë për foton me Merkelin e Vuçiq në Sofje? merkelhv4-1-730x487 Kush e solli Thaçin nga rendi i tretë për foton me Merkelin e Vuçiq në Sofje? merkelhv4-1-730x487 Kush e solli Thaçin nga rendi i tretë për foton me Merkelin e Vuçiq në Sofje?

 

The post Kush e solli Thaçin nga rendi i tretë për foton me Merkelin e Vuçiq në Sofje? appeared first on INSAJDERI.

Reklama