Home » Këto janë sëmundjet që shëron agjërimi

Këto janë sëmundjet që shëron agjërimi

Ndonëse miliona njerëz anë e mbanë botës e kanë vëzhguar me sukses pastrimi shpirtëror Ramazanit për mijëra vjet, tani shkencëtarët eminentë botës tregojnë vazhdimisht edhe për efektet shëruese i sjell agjërimi shëndetin tonë.

Agjërimi jua forcon trurin

Nuk ka dyshim se do t’i vëreni edhe vet efektet pozitive agjërimi i sjell mirëqenien tuaj mendore dhe fokusin shpirtëror, por efektet e agjërimit tru janë edhe drastike nga ç’mendoni

Një studim i kryer nga shkencëtarët amerikanë ka konstatuar se fokusi mendor arrihet gjatë Ramazanit e shkakton trupin prodhojë shumë qeliza trurit, dhe rrjedhimisht e përmirëson funksionin e tij.

RAMAZANI Këto janë sëmundjet që shëron agjërimi

Gjithashtu ju keni edhe zvogëlim kortizolit hormon i stresit.

Agjërimi ju ndihmon hiqni dorë nga shprehitë e këqija. Për shkak se do jeni duke agjëruar gjatë ditës, Ramazani është periudhë e përsosur për hequr dorë nga shprehitë e këqija. Shprehitë si tymosja e duhanit apo konsumimi i ushqimeve me shumë sheqer mund t’i largoni shumë lehtë përmes agjërimit sepse trupi gradualisht mësohet me mungesën e tyre derisa ta keni hekur krejtësisht varësinë.

Kolesterol ulët

gjithë e dimë se humbja e peshës është një nga efektet fizike i ka agjërimi. Por, veç kësaj, një ekip i kardiologëve nga Emiratet e Bashkuara ka konstatuar se personat agjërojnë përjetojnë reduktim kolesterolit gjakun e tyre.

Kolesteroli i ulët e përmirëson shëndetin kardiovaskular.

Detoksikimi i trupit

Përveç se agjërimi i ndihmon besimtarët ta pastrojnë vetën shpirtërisht, ai gjithashtu është fantastik edhe për detoksikimin apo pastrimin e trupit. Duke mos ngrënë apo pirë gjatë ditës, trupi fillon ta detoksikojë veten dhe i largon toksina e dëmshme mund gjenden depozitat e yndyrës.

Reklama