Home » Enver Hoxhaj: Njohja e Kosovës nga Ukraina është në interes të të dyja vendeve

Enver Hoxhaj: Njohja e Kosovës nga Ukraina është në interes të të dyja vendeve

Zëvendëskryeministri i Kosovës, Enver Hoxhaj po merr pjesë konferencën ndërkombëtare për zgjidhjen e konflikteve mënyrë paqësore “Përvojat e Ballkanit, mësime për Ukrainën”, po mbahet Zagreb Kroacisë.

Hoxhaj tha se Ukraina duhet inkorporojë mësimet e marra nga përvojat e Ballkanit, mënyrë gjejë zgjidhjen e duhur.

Ne jemi krenarë me procesin e shtet-ndërtimit tonë. Jemi shembull integrimin e komunitetit serb nivel qëndror dhe lokal, duke u dhënë drejta nuk krahasohen me asnjë komunitet pakicë Evropë”.

Zëvendëskryemnistri është ndalur tek njohja e pavarësisë Kosovës nga ana e Ukrainës e cila ende nuk ka ndodhur.

“Paqja dhe dialogu Ukrainë janë rëndësishme edhe për paqen Ballkan. Kosova është sjellë me qartësi strategjike duke dënuar ngjarjet e marsit vitit 2014 dhe ka vendosur sanksione kundër Rusisë, duke iu bashkëngjitur aleatëve perëndimor. Përkundër kësaj, Ukraina deri tani nuk e ka njohur Kosovën, por është fshehur duke hezituar marrë qëndrim. Njohja e Kosovës nga Ukraina është interes dyja vendeve”.

Hoxhaj foli edhe për dialogun Kosovë–Serbi, duke thënë se për Kosovën ka një qëllim nga ky dialog, dhe ai qëllim është njohja e ndërsjellët.

Reklama