Home » Dibrani që i qepi rrobat e dhëndrisë John Kennedy-t Jr.

Dibrani që i qepi rrobat e dhëndrisë John Kennedy-t Jr.

Ndodh edhe njerëz zakonshëm hyjnë rastësisht histori. Bëjnë një punë, e regjistrojnë gazetat, vonë futen edhe librat e ginisit. Disa prej tyre madje nga modestia për një vepër kanë bërë, e mbajnë atë vete dhe nuk kujtohen t’ua tregojnë tjerëve e aq pak gazetarëve.

Para disa vitesh isha një mbrëmje dibrane Brooklyn, kur një aktivist m’u afrua tavolinë dhe tha se kishte diçka për treguar.

kam gjetur një temë interesante, – tha ai. – E njeh Abibin, dibranin i qepi rrobat e dhëndrisë John F. Kennedy-t, birit ish presidentit amerikan Kennedy? Si nuk i bëre ende një intervistë?

Për Abib Selën kisha shkruar disa vjet parë. atë kohë ai punonte rrobaqepësinë e tij Avenynë e Pestë Manhattan. Qysh nga ajo kohë, nuk e kisha parë e as kisha dëgjuar gjë për .

Pyeta se mos ishte atë natë tubim Abibi. Nuk kaluan as pesë minuta kur ai ia behu te tavolina jonë.

Nuk ishte kohë e përshtatshme për biseduar. E lamë për t’u takuar një ditë tjetër Manhattan, ndërtesën ku është vendosur kompania e famshme e rrobave “Tommy Hilfiger”. Kur iu paraqita lokalin ku ai punonte atëbotë, ai për disa minuta la mënjanë gjilpërën, gërshërët e stofin dhe solli tavolinë revistën amerikane “Life”. faqen e parë saj dukej fotografia e John F. Kennedy-t Jr. dhe zonjës tij Carolyn Bessette, dalë ditën e martesës, shtator 1996. Datën kur do lidhnin kurorën e mbajtën sekret për t’i ikur syrit kamerave e ndiqnin çdo hap çiftin bashkëshortor. Një fotografi kryesore u “përbirua” nga ajo ceremoni dhe ajo u botua gjitha gazetat kryesore Amerikës. atë fotografi duket Kennedy i ri, veshur me rroba ngjyrë blu, duke i puthur dorën bashkëshortes ardhshme. Pikërisht ato rroba, i rrinin aq bukur, i kishte prerë e qepur Abib Sela. Për ta falënderuar, Kennedy Jr. i dërgoi rrobaqepësit tonë një kopje revistës “Life” me një autograf: “Për Bibin (kështu e thërrasin Abibin kompaninë ku punon), me dëshirat mira. John Kennedy Jr”.

Si ndodhi pikërisht Abib Sela ishte rrobaqepësi i djalit presidentit, djaloshit bukur, njeriut mendohej se një ditë do zinte vendin e atit Shtëpinë e Bardhë, por , bashkë me gruan e kunatën gjeti vdekjen tek udhëtonte me aeroplanin e vet?

Ishte një ditë vjeshte e vitit 1996, kur Kennedy Jr., pasi kishte caktuar parë takimin, vajti punëtorinë e Abibit për matjen e rrobave do vishte ditën e hareshme martesës. Ky “djalë i bukur” siç shprehet rrobaqepësi shqiptar, kishte zënë vend karrige dhe pas pak çastesh kishte zbathur këpucët italiane ngjyrë kafe.

kanë vrarë këpucët z. Kennedy? – e kishte pyetur shqiptari.

Po, – kishte pohuar ai. – Janë reja. I bleva sot.

sjell ca akull t’u lehtësojë dhimbjet? – ishte munduar t’i ndihmonte Abibi.

Ju faleminderit. Jam O. K., – ishte përgjigjur Kennedy Jr.

Abib Sela, pasi kishte ngritur lart figurën e presidentit Kennedy, i kishte thënë se, “ka qenë dhe do mbetet inspirues i demokracisë botë”.

ka bërë përshtypje mënyra se si e keni përshendetur babanë tuaj ceremoninë mortore, – kishte vazhduar tej Bibi. – Përshëndetja juaj “ushtarake” me dorën e shtrirë ballë rri gjithmonë para sysh.

Prej nga jeni? – e kishte pyetur Kennedy Jr.

– Jam shqiptar, – ia kishte kthyer Bibi.

– O, babai im ka pasur një shok shqiptar Boston. Shkonte shpesh restorantin e tij. Anthony Athanas e quanin.

Atë ditë, rrobaqepësi ynë, i mori masën e trupit Kennedy-t dhe i zgjodhi stofin. Biri i ish presidentit pëlqeu një stof lehtë, ngjyrë blu.

Abib Sela akoma nuk e kishte marrë vesh e nuk e dinte se ai ato rroba do t’i vishte ditën e martesës. Për Kennedy-n e ri kishte dëgjuar vetëm se qe i fejuar. Kaq dinte për . Pas tri ditësh, Kennedy Jr. vajti sërish rrobaqepësinë e Bibit. Jo pa qëllim e kishte lënë takimin orën 7 e 30 minuta mëngjesit, për mos rënë sy gazetarëve, kameramanëve e fotoreporterëve.

Ai erdhi i veshur me rroba sportive, me kufjet e radios veshë e me një kapelë me strehën e kthyer prapa kokës. provën e parë rrobave ai mbeti i kënaqur. Kur po e përcillja te ashensori, njerëzit po vinin punë vështruan habitur. Ata sikur nuk donin t’u besonin syve se aty, fare pranë tyre ndodhej Kennedy Jr., njeriu për cilin shkruhej e flitej aq shumë media. Por, Kennedy Jr. priste i shkujdesur ashensorin për zbritur poshtë, ashtu i thjeshtë, siç ishte përherë nga natyra.

– O Bibi, a e di se kush është ky njeri? – e kishte pyetur me habi Abibin njëri prej tyreAi është Kennedy, hej, Kennedy!

– Ti i qep rrobat atij? Si ke rënë kontakt me ? – kishte pyetur një tjetër.

Pas tri ditësh Kennedy Jr. bëri provën e dytë dhe fundit. Kësaj here, për humbur gjurmët, shkoi tek Bibi orën tetë mbrëmjes. Rrobat i rrinin për mrekulli. Ai mbeti tepër i kënaqur dhe e falënderoi rrobaqepësin shqiptar për punën e mirë kishte bërë.

– Ti qenke rrobaqepës i mrekullueshëm, – i tha ai Bibit.

Stofi i rrobave ngjyrë blu me vija lehta, gati padukshme, ishte i prodhimit anglez. Kravata kishte ngjyrë bardhë prej mëndafshi. Kur Bibi e kishte pyetur klientin e çmuar se si e donte kravatën, ai ia kishte kthyer:

As shumë gjerë e as shumë gjatë, mesatare.

Bibi i kishte sugjeruar ngjyrën e bardhë dhe Kennedy Jr. kishte rënë dakord me . Abibi, pasi u kishte dhënë dorën e fundit rrobave e i kishte dërguar zyrën e Kennedy Jr., Manhattan, ku ishte edhe zyra e revistës botonte “George Magazine”, ishte paraqitur sekretarja e tij disa herë telefon:

lutem, mos i trego njeriu se i keni qepur rrobat Kennedy-t. Mbaje sekret këtë punë. S’duam ta marrin vesh tjerët!

Unë mbeta pak i habitur dhe s’po e kuptoja pse duhej ta mbaja sekret këtë gjë, – tregon Bibi. – vonë e mora vesh vërtetën.

Sa para kushtuan rrobat e Kennedy-t? – e pyes Bibin.

– 3500 dollarë. I punova me dorë. Punët e tilla Amerikë kushtojnë shtrenjtë, – përgjigjet ai.

Abib Sela u ka qepur rrobat edhe modelistëve e figurave tjera shquara. Vetëm Al Pacinos i ka qepur tri palë kostume. Ai i qep rrobat me dorë. Puna e tij është çmuar gjithmonë nga klientët dhe punëdhënësi i tij, Tommy Hilfiger.

Ky është një art i veçantë, – thotë ai dhe i rikthehet punës.

Reklama