Dhuratë për Ramazan: Biznesmeni i krishterë ndërton xhami për punëtorët myslimanë (Foto)

Një biznesmen i krishterë Emiratet e Bashkuara Arabe ka ndërtuar një xhami mënyrë punonjësit myslimanë, mos udhëtojnë drejt një vendi tjetër për kryer ritet e tyre fetare.

Siç shkruajnë mediat e huaja, bëhet fjalë për Saji Cheriyan me prejardhje indiane, i cili mbërriti shtetin e Gjirit me vetëm disa qindra dirhemë vitin 2003.

Ai e ndërtoi biznesin e tij gjatë 15 viteve fundit dhe, kur ai vuri re se punëtorët duhej merrnin taksi për shkuar xhaminë afërt, vendosi për ndërtuar një tillë për ta.

Ata duhet shpenzojnë paktën Dh20 (5.44 dollarë) për shkuar qytetin Fujairah ose një tjetër zonë industriale për marrë pjesë lutjet e xhumasë. Pra, mendova se do t’i bënte lumtur nëse do ndërtoja këtu një xhami, pranë strehimit tyre”, ka thënë Cheriyan.

Siç bëhet e ditur, xhamia Fujairah është ndërtuar për 1,3 milionë dirheme (354,000 dollarë) dhe ka vend për 250 adhurues njëjtën kohë. Veç kësaj, oborrin e saj mund vendosën edhe 700 persona tjerë.

Puna e ndërtimit filloi shumë se një vit parë dhe xhamia përfundimisht u përfundua, sapo filloi Ramazani këtë vit.

Kur fjala u përhap rreth xhamisë sime, shumë njerëz tjerë gjithashtu ofruan holla, materiale ndërtimi dhe tjera. Por unë i kam refuzuar, pasi doja ajo ndërtohej nga paratë e mia”, ka thënë biznesmeni, vlera neto e pasurisë cilit llogaritet rreth 18 milionë dollarë.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Reklama