Dëshironi të shtyni moshën që të mbeteni shtatzënë, ja çfarë duhet të dini

Shumë mijëvjeçar shtyjnë paturit e një fëmije. Ne duam përfundojmë studimet tona dhe marrim një punë mirë përpara se shqyrtojmë një familje. Ne duam ndihemi qëndrueshëm para se bëhemi nëna.

Shtyrja e amësisë ka përparësitë e veta, por edhe disavantazhet e saj. Mbetja shtatzënë moshën 35 vjeçare nuk është e njëjtë si  moshën 20 vjeçare. ‘Orari biologjik’ i ashtuquajtur fillon funksionojë dhe bëhet gjithnjë e i vështirë për tu konceptuar. Por gjithçka është e mundur, kështu poshtë gjeni disa këshilla për mbetur shtatzënë pas moshës  35 vjeç. Cilësia e vezëve tuaja bie me moshën, si dhe spermatozoidet. Këta dy faktorë mund vonojnë konceptimin. Prandaj, është e rëndësishme shkoni një konsultim paraprak me mjekun tuaj para se përpiqeni mbeteni shtatzënë.

millennial-mom-2 Dëshironi të shtyni moshën që të mbeteni shtatzënë, ja çfarë duhet të diniSi alkooli ashtu edhe cigaret ndikojnë ndryshe në pjellorinë e një gruaje. Ata mund të shkaktojnë që veza e prodhuar të jetë e cilësisë së dobët dhe të rrisë rrezikun për të pasur një abort. Të dy llojet e grave me mbipeshë dhe gratë që peshojnë shumë pak mund të ndryshojnë ovulimin e tyre, duke e bërë më të vështirë të konceptohen. Për të mbetur shtatzënë pas moshës 35 vjeçare, është e rëndësishme që të keni marrëdhënie seksuale në ditët e plleshme. Për këtë, ju duhet të dini kur jeni duke ovuluar. Nëse keni një periodë shumë të rregullt, shënoni ditët kur jeni në periodat tuaja në një kalendar, transmeton Gazeta Shneta.

Ekzistojnë disa metoda që mund të praktikoni për të njohur ditët tuaja të plleshme si: përdorimi i një çertifikate ovulimi ose kontrollimi i statusit të mukusit të qafës së mitrës. Sa më e trashë të jetë mukusi juaj, aq më afër ovulacionit jeni. A jeni ende duke menduar për shtyrjen e amësisë? Mjeku juaj mund t’ju japë të gjitha këshillat dhe informacionet që ju nevojiten për t’ju ndihmuar të keni sukses dhe të arrini shtatzëninë e dëshiruar pasi moshës 35 vjeçare./Gazeta Shneta/

The post Dëshironi të shtyni moshën që të mbeteni shtatzënë, ja çfarë duhet të dini appeared first on Gazeta Shneta | Me rëndësi shneta.

Reklama