Bullgaria e pranon emrin “Republika e Maqedonisë së Ilindenit”

Kryediplomatja bullgare Ekaterina Zaharieva ka thënë se emri i propozuar “Republika e Maqedonisë Ilindentit është i pranueshëm për Sofjen zyrtare.

Ky emër tregon se shtetet kanë një kaluar përbashkët. Republika e Maqedonisë Ilindenit do thotë për mua se ata pranojnë ne kemi histori dhe kaluar përbashkët, sepse kjo është pjesë shumë e rëndësishme e historisë bullgare”, vlerësoi Zaharieva.

Reklama