Bllokohen autobusë me 270 emigrantë në Bosnjë

Disa autobusë me rreth 270 emigrantë kryesisht nga vendet janë gjendje lufte, Lindja e Mesme, Azia dhe Afrika, përfshirë këtu edhe fëmijë është ndaluar Bosnje dhe Hercegovinë.

Autoritetet transportonin emigrantë nga Sarajeva, drejtë një qendre për azilkërkuesit pranu qytetit jugperëndimor Mostarit, por autoritetet rajonale nuk i lejuan hyjnë.

Autobusët u kthyen rrethin e Sarajevës dhe mbetën bllokuar një rrugë malore. Mediat lokale Bosnjës raportuan se 18 fëmijë gjenden mesin e këtyre meigrantëve cilët janë gjendje jo mirë, frikësuar dhe hutuar.

Ministri i brendshëm, Dragan Mektiç tha se ndalimi i autobusëve është i paligjshëm dhe se “rrezikon rendin kushtetues” Bosnjës. Ai gjithashtu e quajti këtë ndalesë si “grusht shtet”.

Pas një lufte përgjakshme vitet 1990, Bosnja u nda mes etniteteve, boshnjak myslimanë, kroatë dhe serbë. Sarajeva është nën kontrollin boshnjak mysliman ndërsa Mostari është nën kontrollin kroat.

Peter Van Der Auweraert, shefi i Organizatës Ndërkombëtare për Migracionin Bosnje, tha se emigrantët do transportoheshin një kamp ku kishte vend për fjetur, shërbime mjekësore dhe ushqim. Mijëra migrantë kishin ikur nga luftërat dhe varfëria Lindjen e Mesme, Azia dhe Afrika, janë kthyer nga Serbia për Bosnjë dhe Hercegovinë.

Policia boshnjake ka rritur patrullat përgjatë kufijve me Serbinë dhe Malin e Zi për parandaluar fluksin rritje emigrantëve përpiqen ilegalisht arrijnë Evropën Perëndimore.

The post Bllokohen autobusë me 270 emigrantë në Bosnjë appeared first on INSAJDERI.

Reklama