Balla: Berisha ka frikë nga Izeti, dosja CEZ dhe financimi rus i PD

Kryetari i grupit PS, Taulant Balla deklaron se Sali Berisha po shkatërron PD, nga frika e rihapjes dosjes “Haxhia”, ndërsa përmend edhe ecurinë e dosjes “CEZ”, por edhe dosjen e “financimit rus. Sipas Ballës, momentin Izet Haxhia është arrestuar Stamboll vitin 2006, Berisha ka qenë një problem psikologjik dhe politik për Sali Berishën, dhe ka ngrënë disa koka ministrash drejtësie emëruar nga vetë Sali Berisha.

Haxhia u ekstradua pak ditë parë Shqipëri. Izet Haxhia, i përfaqësuar nga avokati Bashkim Nikolla kërkon rigjykimin, zbatim edhe garancisë shteti shqiptar dha për ekstradimin e tij nga Turqia Shqipëri.

 “Pse Sali Berisha po shkatërron PD, nga frika e rihapjes dosjes “Haxhia”, ecuria e dosjes “CEZ”, por edhe dosja e “financimit rus”? Historia e dosjes “Haxhia” nuk është një problem i ri për Sali Berishën. Qyshkurse Izet Haxhia është arrestuar Stamboll vitin 2006, ai ka qenë një problem piskologjik dhe politik për Sali Berishën, dhe ka ngrënë disa koka ministrash drejtësie emëruar nga vetë Sali Berisha dhe shkarkuar për garancitë e dhëna prej tyre për rihapjen e dosjes. Gjatë qeverisjes 2005-2009, u shkarkuan 3 ministra drejtësisë: Aldo Bumçi, Ilir Rusmaijli dhe Enkelejd Alibeaj. Kjo kronolgji viktimash pafajshme drejtësisë, për shkak kërkesës vazhdueshme tyre, se dosja “Hajdari” do rihapej me ardhjen e Haxhiajt, tregon se Berisha ka qenë makth nga ministrat e tij, dhe duke mos dashur t’ua ekspozojë makthin e tij, i shkarkonte gjithë e bënin.

 Po shikonit skenat e djeshme Sali Berishës, tërbimin e tij pse është ekstraduar Izet Haxhia, ndërkohë gjithë ministrat e tij kanë firmosur këtë letër dhe janë shkarkuar heshtje, ndërkohë ai akuzon Edi Ramën dhe Partinë Socialiste se e kemi sjellë Shqipëri, e kupton se ku ka qenë makthi kryesor i tij. Makthi i tij qëndron tek rihapja e dosjes “Hajdari”, cilën ai nuk e rihapi kurrë, edhe pse e kishte premtim kryesor kur erdhi pushtet vitin 2005. Berishës. Dosja “CEZ” varet tërësisht nga dëshmia e Nuel Kalajt, i cili tashmë është kërkim ndërkombëtar. Sapo Kalaj dalë para prokurorëve, zbërthehet zinxhiri kalon tek Berisha “junior” dhe tek Berisha Sali. “Financimi rus”, nuk është hall personal i Saliut. Por kjo dosje është fundi politik i lolos komanduar krye PD nga vetë Sali Berisha“, shkruan Taulant Balla.

o.j/dita

Reklama

Lexo më shumë