Aliu dënon incidentin e dëmtimit të Kishës Ortodokse në Varosh dhe Talinoc të Muhaxherëve

Gjatë ditës sotme, Komuna e Ferizajt ka marr informacion për dëmtimin, gjegjësisht thyerjen e xhamave dy kisha ortodokse serbe gjenden territorin e Ferizajt përkatësisht Kishën Ortodokse Varosh dhe Talinoc Muhaxherëve. Me marr një informacion tillë, Kryetari i Komunës Ferizajt është interesuar për këtë rast dhe përkitazi me njoftohet se edhe organet e sigurisë dhe drejtësisë po zhvillojnë hetimet.

Komuna e Ferizajt, përkatësisht Kryetari i Komunës, Agim Aliu dënon këtë incident duke u shprehur
Ky incident i thyerjes xhamave Kishës Ortodokse Varosh dhe Talinoc Muhaxherëve është një akt i shëmtuar i personave pandërgjegjshëm për cilët Policia e Kosovës dhe organet e drejtësisë kanë marr veprimet e nevojshme. Ne dënojmë këtë incident, duke e konsideruar një rast izoluar dhe fare pa ndikim klimën ndër fetare komunën tonë. Veprimet e tilla janë kundër etikës religjioze qytetarëve ferizajas, kur kemi parasysh faktin se komuna jonë është është simbol i qytetit tolerancës fetare. Unë vazhdimisht kam kontakte me klerin fetar gjitha besimeve, raportet tona bashkëpunimit janë nivelin e duhur dhe se as këto incidente nuk do zbehin raportin tonë. Siguroj besimtarët ortodoks dhe udhëheqjen e Kishës Ortodokse Ferizaj se Komuna e Ferizajt do marr përsipër mbulimin e gjitha shpenzimeve riparimit pronës dëmtuar kishës dhe se pres organet e drejtësisë dhe sigurisë marrin vendimet e duhura ndaj kryesve këtij akti shëmtuar dhe kundër frymës qytetare” theksoi Kryetari i Ferizajt, Agim Aliu.

Reklama